Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Барбекю

Барбекю
Валидност на офертите: 05.05-01.06.2016

СВИНСКИ РЕБЪРЦА НА СКАРА

Продукти за 4 порции:

  • 1 кг свински ребърца
  • 100 мл зехтин            
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. нарязана прясна мащерка
  • 1 зелена люта чушка, по желание

Стъпки за приготвянето:

Барбекю
Барбекю
1.Смесват се зехтинът, балсамовият оцет, лукът, мащерката, чесънът и нарязаната зелена чушка.

Барбекю
2.Ребърцата се объркват добре със сместа и се оставят да се мариноват, покрити за 4-5 часа в хладилника.
Барбекю
3.Парчетата се увиват поотделно в алуминиево фолио и се слагат във фурната на 180° С за 50-60 мин.
Барбекю
4.Фолиото се маха и ребърцата се допичат на загрято барбекю или грил-тиган, на умерена температура за 10-15 мин., докато се зачервят.

Нашето предложение

ПЪСТЪРВА НА СКАРА

За тази рецепта е най-добре пъстървата да е цяла, защото трябва да поставите всички билки вътре в нея. 

Продукти:
  • 2 пъстърви (около 400 гр всяка)
  • 2 с.л. пресен магданоз, смлян
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. пресен босилек, смлян
  • 1 с.л. пресен розмарин, смлян
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер

Пъстърва на скара

Стъпки за приготвянето:

Пъстърва на скара
1.Смесете магданоз, зехтин, босилек, розмарин и чесън.
 
Тиган
2.Намажете равномерно върху вътрешността на рибата. 
Пъстърва на скара
3.Покрийте и поставете в хладилник за 2 часа. 
Пъстърва на скара
4.Намажете скарата с олио и подгрейте барбекюто. Поръсете рибата със сол и черен пипер и печете в продължение на 4-5 мин. от всяка страна на умерен огън. 

Нашето предложение