Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Свежа идея

Свежа идея за Вас, сготвена с любов и със свежите продукти на МЕТРО! Предложението ни тази седмица е...

Охладен агнешки бут АВАСИ


А ето и една идея как да приготвите рецепта за агне Аваси:

Продукти:

  • Агне Аваси - 1 бр.
  • пролетен чесън - 1 вр-
  • мащерка - 1 вр.
  • червено вино - 500 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • доматено пюре Дерони - 1 бр.
  • моркови - 1 кг
  • пролетен лук - 2 вр.
  • тиквички цвят  - 5 бр.
  • овче сирене - 200 гр.
  • копър - 1 вр
  • лимон зест
  • лют пипер - 10 кг
  • пролетен картоф - 1 кг
  • левурда - 200 гр.
агне Аваси
агне Аваси
агне Аваси
агне Аваси

От цялото агне се използва само бутът. Бутът се осолява и се слага в загрят тиган заедно с мащерка. След като се запечата, се мести в тава. В същия тиган се запържват моркови, лук и чесън. Добавя им се доматено пюре, вино и щипка сол. Агнешкото изцяло се намазва с готовата смес. Ястието се слага във фурната. След като агнешкият бут е изпечен, се нарязва на филенца и се слага щипка сол.

агне Аваси
агне Аваси
агне Аваси
агне Аваси

Гарнитура:

1) Намачкано сирене, копър, лют червен пипер, настъргана лимонова кора и лимонов сок се смесват, разбъркват и поставят в пош. В малка купичка се поставя найлонов лист и вътре се нареждат тънко нарязани тиквички, така че да придобие формата на кошничка. Пълним тиквичките със сместа от поша, така че да я обгърнат. Слагаме на тигана за запечатване.

2) Цели печени пресни картофи.