Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Рецепти от кампанията Свежа идея


Шницел със зеленчуци

Продукти:

  • масло 250 гр.
  • млечно телешко /свинско контра филе100 гр
  • яйца 3 броя
  • брашно 150 гр.
  • галета 200 гр.

 

  • зеленчуци по избор
  • магданоз - стръкче
  • сол на вкус
  • пипер на вкус
Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци

Месото се нарязва на филии с дебелина 2-3 см и се начуква. Овкусява се със сол и пипер.  Яйцата се разбиват с тел. 

Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци

Месото се овалва последователно в брашно, яйца и галета и се пържи в силно нагорещена мазнина. Гарнира се с парченце масло и магданоз. Зеленчуците се нарязват и се сотират в разстопеното масло.

Свински джолан с кисело зеле:

Продукти:

  • Свински джолан 2 бр.
  • горчица 100 гр
  • натрошен пипер 30 гр.
  • сол 5-10 гр.
  • кисело зеле 450 гр.
  • кимион на зърна 10 чаени лъжички
  • сол, пипер, захар
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 200 гр.
  • индийско орехче - 2 гр.
  • червени ябълки - 2 бр.
  • масло



свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле

Джоланът се намазва с горчицата, натрошен пипер, сол и се пече на фурна 220 градуса за 20 минути, 120 градуса за 6 часа. Киселото зеле се вари 20 мин с кимион, сол, пипер, захар на вкус.

свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле

За шпетцле се разбъркват яйцата, брашното, сол, индийско орехче до хомогенна смес и се долива 30 мл газирана вода. Разбърква се така, че газираната вода да направи тестото по-пухкаво. Слага се вода 5л да заври и се пуска през едро сито наслуки във врящата вода от сместа. Като изплува спетцлето на повърхността се запържва в масло.

свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле

Ябълките се разделят и се запържват в масло.

свински джолан с кисело зеле

Сервира се с горчица.

Печено пиле:

Продукти:

Марината за пилето :


  • 80 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1ч.л свеж розмарин, накълцан
  • 1 ч.л. сол

Зеленчуци


  • 1 глава чесън
  • 3 оранжеви моркова
  • 2 лилави моркови
  • 3 пащърнак
  • 600 гр малки картофи
  • Зехтин
  • сол            

 

Печено пиле
Печено пиле
Печено пиле
Печено пиле
Печено пиле
Печено пиле
Печено пиле
Печено пиле

Приготвяне:

Всички зеленчуци се почистват, нарязват се на определени форми, разбъркват се със зехитн и сол и се пекат на 200 градуса за 25-30 мин. до златист цвят.
Пилето се пече на фурна до готовност и златист цвят.

По желание може преди сервиране да се поръси с боровинки.

 

 

 

 

печено пиле