Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Свежа идея - Рецепти за свинско месо


А ето и една идея как да приготвите рецепта за свински врат:

Продукти:

  • Свински врат - 1 бр.
  • горчица - 100 г
  • Бира - 1 х.
  • Лук - 200 г
  • Пипер на зърна - 100 г.
  • Магданоз - 1 вр.
  • Копър - 1 вр.
  • Мента - 1 вр.
  • Босилек - 1 вр.
  • ЕВ зехтин - 100 мл
  • Лимон - 1 бр.
  • Листна салата  - 100 г.
  • Репички - 1 вр.
  • Пролетен картоф - 500 г
  • Червен пипер прах - 20  г
  • Пролетен чесън - 1 вр.
Свински врат
Свински врат
Свински врат
Свински врат

Марината:

Миксират се лук на шайби, горчица, бира, сол и лют червен пипер. Стековете се оставят в марината за 4 часа.

Стековете се минават на скара от двете страни до готовност. За завършен вид се слагат на тиган и се покриват със ситно нарязан лук.

Свински врат
Свински врат
Свински врат
Свински врат

Гарнитура:

1) Зелена салата (накъсана)

Пресен лук, репички, маруля, мента, босилек, копър, магданоз, лимонов сок и сол.

2) Печени картофи

Шницел със зеленчуци

Продукти:

  • масло 250 гр.
  • млечно телешко /свинско контра филе100 гр
  • яйца 3 броя
  • брашно 150 гр.
  • галета 200 гр.

 

  • зеленчуци по избор
  • магданоз - стръкче
  • сол на вкус
  • пипер на вкус
Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци

Месото се нарязва на филии с дебелина 2-3 см и се начуква. Овкусява се със сол и пипер.  Яйцата се разбиват с тел. 

Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци
Шницел със зеленчуци

Месото се овалва последователно в брашно, яйца и галета и се пържи в силно нагорещена мазнина. Гарнира се с парченце масло и магданоз. Зеленчуците се нарязват и се сотират в разстопеното масло.

Свински джолан с кисело зеле:

Продукти:

  • Свински джолан 2 бр.
  • горчица 100 гр
  • натрошен пипер 30 гр.
  • сол 5-10 гр.
  • кисело зеле 450 гр.
  • кимион на зърна 10 чаени лъжички
  • сол, пипер, захар
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 200 гр.
  • индийско орехче - 2 гр.
  • червени ябълки - 2 бр.
  • масло



свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле

Джоланът се намазва с горчицата, натрошен пипер, сол и се пече на фурна 220 градуса за 20 минути, 120 градуса за 6 часа. Киселото зеле се вари 20 мин с кимион, сол, пипер, захар на вкус.

свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле

За шпетцле се разбъркват яйцата, брашното, сол, индийско орехче до хомогенна смес и се долива 30 мл газирана вода. Разбърква се така, че газираната вода да направи тестото по-пухкаво. Слага се вода 5л да заври и се пуска през едро сито наслуки във врящата вода от сместа. Като изплува спетцлето на повърхността се запържва в масло.

свински джолан с кисело зеле
свински джолан с кисело зеле

Ябълките се разделят и се запържват в масло.

свински джолан с кисело зеле

Сервира се с горчица.