Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Рецепти от кампанията Свежа идея -2


А ето и една идея как да приготвите рецепта за Салата със саламурено сирене:

Продукти:

  • Саламурено сирене 2 кг
  • Ягоди 2 кг
  • Бейби спанак 1 кг
  • Орехи 100 гр.
  • Бекон 100 гр.
  • Червен лук 100 гр
  • Зехтин 200 мл
  • Балсамов оцет 100 мл
  • Мед 40 гр
  • Козунак 1 бр.
Салата със саламурено сирене
Салата със саламурено сирене
Салата със саламурено сирене
Салата със саламурено сирене

Запържва се бекон до златисто. Козунакът се нарязва на кубчета, които се пекат до получаване на крутони. Приготвя се дресингът – балсамов оцет, зехтин, мед и черен пипер.

sriene5
Салата със саламурено сирене
Салата със саламурено сирене
Салата със саламурено сирене

Накъсаният на дребно бейби спанак се залива с дресинга. Постепенно се прибавят ягодите, лукът, сиренето, нарязано на кубчета, козуначените крутони и орехите. Аранжирането завършва с бекона.

А ето и една идея как да приготвите рецепта за Пилешко бутче с пресни картофи:

Продукти:

  • Пилешко бутче 5 бр.
  • Балсамов оцет 200 мл
  • Мед 100 гр.
  • Соя сос 60 мл
  • Пипер на зърна 50 гр.
  • Пролетен лук 3 вр.
  • Магданоз 3 вр.


  • Пролетни картофи 2 кг
  • Розмарин 1 вр.
  • Зехтин 100 мл
  • Кълнове от прах 1 пакет
  • Краставици 2 бр.
  • Заквасена сметана 300 гр.


Пилешко бутче с пресни картофи
Пилешко бутче с пресни картофи
Пилешко бутче с пресни картофи
Пилешко бутче с пресни картофи

Пилешкото бутче се маринова с балсамов оцет, мед, соев сос и черен пипер. Пече се на фурна. След като е готово, се поръсва с пресен лук и магданоз. Пролетните картофи се овкусяват със сол, зехтин и розмарин и също се пекат на фурна.

Пилешко бутче с пресни картофи
Пилешко бутче с пресни картофи
Пилешко бутче с пресни картофи
Пилешко бутче с пресни картофи

Салатата: Нарязаната краставица се овкусява със сол и захар. В купа се смесват заквасената сметана, нарязаната мента, кълнове от грах и лимон. Свежата салата за пилето е готова. За по-впечатляваща аранжировка може да отрежете закръглената част на бутчето, за да стои изправено в чинията.