Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Кеш енд Кери отбеляза 50 г. от създаването на компанията и 15 г. от стъпването си на българския пазар

Посланикът на Федерална република Германия, Детлеф Лингеман, се присъединикъм голямото тържество в магазин МЕТРО София 1, заедно със стотици клиенти,доставчици и партньори на първата компания за модерна търговия навлязла набългарския пазар преди 15 години


50 г. от създаването на компанията

Стотици клиенти, доставчици и партньори на МЕТРО Кеш енд Кери присъствахана официалното тържество по случай 50-тата годишнина от основаването  на компанията, организирано в МЕТРО София 1 – първият магазин на веригата в България, открит преди 15 години.

Събитието започна със специално видео-обръщение към гостите от страна на главния изпълнителен директор на METRO AG, г-н Олаф Кох, от централата на компанията в Дюселдорф. „Това, което започва преди 15 години в София и преди 50 години в Германия днес вече представлява една истинска история на успеха, с която всички ние можем да се гордеем.“, отбеляза в обръщението си г-н Кох. „Милиони клиенти в 28 държави по света разчитат на нашите продукти и услуги, за да осъществяват успешно своя бизнес. Същото, което правят и хилядите наши български клиенти. Затези 15 години МЕТРО Кеш енд Кери се превърна в значим партньор на независимите търговци в България.“

Негово Превъзходителство, посланикът на Федерална република Германия, Детлеф Лингеман отправи официално приветствие по случай юбилея на първата компания за модерна търговия, стъпила на българския пазар през 1999 година.Значимостта и ролята на МЕТРО за българската икономика и традиционните отлични икономически отношения между България и Германия бяха в основата на приветствията от страна на посланик Лингеман и заместник-управителката на Германо-българската търговско-индустриална палата, госпожа Кармен Щрук.

Д-р Кристоф Шулте, Управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери България обърна внимание на значението, което клиентите, независими предприемачи, имат за успеха на МЕТРО и представи визията на компанията за бъдещето – по-голяма клиентска ориентираност, по-голям фокус върху доставките и развитие на нови форми на обслужване. Д-р Шулте награди и поздрави един от служителите на компанията – г-жа Силвия Григорова, чийто рожден ден съвпада с официалната рождена дата на МЕТРО – 27 октомври 1964 г.

Чек за 20 000 лева и специална статуетка получи управителят на финансова компания „Счетоводство БГ“, г-н Антон Димов, чиято история „Да си различен, е привилегия голяма“ спечели конкурса „Звездите на МЕТРО“. Организиран за първи път през 2014 година, глобалният конкурс имаше за цел да събере и отличи благотворителни инициативи и каузи на независими предприемачи в полза на общностите, в които те оперират. МЕТРО България събра над 70 истории разказани от свои клиенти и ги публикува на специален уеб-сайт, през който авторите на историите можеха да популяризират каузата си в Туитър и Фейсбук и да привлекат хора, които да гласуват в тяхна подкрепа. Първите 10 истории привлекли най-много гласове бяха класирани на 2-ри тур, в което жури, съставено от партньори на МЕТРО определи крайния победител. Г-н Антон Димов използва момента официално да дари спечелената награда на Фондация „Помощ за лица с проблеми в развитието“, която се грижи за млади хора и деца с аутизъм. Поздравителни адреси постъпиха от кмета на София и Българска търговско-промишлена палата. 

Специалният коктейл, подготвен от професионални партньори на МЕТРО от ХоРеКа бизнеса демонстрира многообразието и високото качество, които магазините на компанията предлагат на своите клиенти. Гостите станаха свидетел на невероятната трансформация, превърнала огромен магазин на едро в елегантен салон за гала събитие. Голямата торта, представляваща макет на МЕТРО магазин бевнесена тържествено от главния готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев.Готвачите на МЕТРО Академия асистираха на д-р Шулте при разрязване на тортата, под звуците на класическа интерпретация на Happy Birthday, изпълнена от дамите от „Квартетът“.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев
 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“