Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО и Techstars ще селектират 10 прохождащи иновативни компании за своя Techstars METRO Accelerator

 Techstars METRO Accelerator

  • Програмата ще подкрепи създаването на смарт приложения и иновации, развивани от startup-и в областта на ХоРеКа бизнеса – хотелиерство, ресторантьорство, кетъринг
  • Кандидатстване за включване в световната startup програма на МЕТРО  е възможно от 27 април до 3 август 2015 г.
  • Повече информация може да бъде намерена  www.techstarsmetro.com и в Twitter на https://twitter.com/MG_accelerate.

Десет прохождащи иновативникомпании от Европа и целия свят ще могат да се включат в 3-месечната менторска програма  Techstars METRO Accelerator, за да развият смарт приложения и високотехнологични иновации за хотелиерския и ресторантьорски бизнес, като кандидатстват със свои разработки онлайн в периода между 27 април и 3 август 2015 г.

МЕТРО и Techstars, един от най-авторитетните международни менторски програми, обединяват усилията си в подкрепа на иновативни startup компании разработващи приложения и високотехнологични решения в сферата на хотелиерския и хранителния бизнес.  Новосъздаденият Techstars METRO Accelerator ще привлича в програмата си за развитие компании, които предлагат иновативни решения и приложения за ХоРеКа индустрията - хотелиерство, ресторантьорство, кетъринг.  Опитни ментори и експерти ще работят в продължение на 3 месеца, за да подпомогнат предварително селектираните компании за успешно развитие на техния бизнес. Techstars METRO Accelerator е първата глобална програма с фокус върху приложения и технологии за сектор гостоприемство. Международната дигитална агенция R / GA ще подкрепи със своето ноу-хау партньорите в Techstars METRO Accelerator по време на менторската програма в Берлин.

Програмата протяга ръка на на стартиращи компании, предлагащи технологично базирани услуги и продукти за управлението на ресторанти, кафенета, заведения за бързо хранене, кетъринг  и хотели, които представляват най-важната група клиенти в портфолиото на МЕТРО по света.Базирани на иновативни технологии, тези услуги и продукти трябва да водят до улесняване, ускоряване и дигитализиране на различни операции или да подпомагат работата с клиенти в сектора на гостоприемство. Компаниите, които ще бъдат селектирани за участие в бизнес акселератора, ще могат да се възползват от огромния потенциал на МЕТРО,който ще им осигури достъп до международната си клиентска база и до мрежата си от над 5 500 служители по продажби в целия свят. "Нашите клиенти са предприемачи, които искат да се възползват от развитието на иновациите. Ние разбираме техните нужди и ги подкрепяме вусилията им да разширят своя бизнес. Ето защо е съвсем логично да предлагаме първата платформа, свързваща високотехнологични стартиращи фирми от цял свят с туристическия и ХоРеКа сектор ", казва Олаф Кох, председател на Управителния съвет на METRO AG и главен изпълнителен директор на METRO Cash& Carry.

Techstars METRO Accelerator ще представлява 3 месечна менторска програма, която ще се реализира в Берлин за избрана група от 10 международни компании, на които ще бъде осигурена значителна подкрепа, за да развият успешносвоя прохождащ бизнес.  С дейността си в 26 страни и с повече от 21 милиона професионални клиенти, МЕТРО ще осигури на10-те селектирани компании възможността да се възползват от информацията, с която разполагат неговите експерти в областта на бизнес управлението, поръчки, продажби, маркетинг, стратегическо планиране, финанси и комуникации. Партньорите от Techstars ще допринесат със своите международно признати и тествани менторски методи и практики и с общността си от 3 000 ментори, инвеститори и опитни професионалисти от сферата на бизнес развитието. Дигиталната агенция R /GA ще предложи на 10-те избрани компании изключителната възможност да се възползват от познанието им в областта на бранд стратегиите и услугите им по създаване на нови брандове.

"МЕТРО е един от най-големите европейски брандове, когато става дума за хотели, ресторанти и кетъринг и това ни амбицира да си сътрудничим с тях за развитието на нови решения за пазар, който наистина се нуждае от иновации. ", казва Дейвид Коен, основател и управляващ партньор на Techstars. "Възможностите за иновации чрез тази програма са наистина многобройни, особено на  място като Берлин, което се развива динамично от гледна точка на този тип бизнес.“

Компании и startup екипи от Европа и целия свят, които се иннтересуват от програмата на Techstars METRO Accelerator, ще могат да кандидатстват за включване онлайн между 27 април и 3 Август 2015 г.  Домакин на 3-месечния Techstars METRO  Accelerator  ще бъде German Tech Entrepreneurship Centre (GTEC) в Берлин. Програмата ще стартира на 12 октомври 2015 г. и ще завърши с Demo Day през януари 2016 г.,когато отборите ще представят своите компании пред международни инвеститори, лидери от индустрията и широката публика. Techstars METRO  Accelerator  ще се осъществи отново през 2016 и 2017година.

Повече информация може да бъде намерена  www.techstarsmetro.com  и в Twitter на https://twitter.com/MG_accelerate

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“