Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО България навърши 17 години

МЕТРО България навърши 17 години
  • Най-големият търговец на едро в България полага основите на модерната търговия в страната с отварянето на първия си магазин в София през 1999 г.
  • Над 2300 служители и 11 магазина се грижат за нуждите на независимите предприемачи в България. 

 

Екипът на IT отдела на МЕТРО България имаше честта да разреже тортата по случай 17-тия рожден ден на компанията. „Те стартираха работата на първия ни магазин, който отвори врати на 18 март 1999 г. в София.“, каза Вероника Пунчева, управляващ директор на най-големия търговец на едро в България. С неговото отваряне МЕТРО полага основите на модерната търговия в страната.

Днес  2300 служители на компанията в 11 магазина се грижат за нуждите на своите бизнес клиенти – хотелиери, ресторантьори, малки и средни търговци.  МЕТРО България разполага и с 2 специализирани бази в курортите Банско и Слънчев бряг, даващи възможност бързо да посреща нуждите на хората от угостителския бранш по време на активния зимен и летен туристически сезон.

МЕТРО България предлага професионални решения и професионално организирани и предложени асортименти, както по отношение на качество, така и на опаковки и ценообразуване. Компанията разполага с един от най-големите търговски екипи в страната, който наброява над 150 души. Те обслужват повече от 10 000 клиенти и правят над 1000 клиентски посещения на ден.

Портфолиото от собствени марки на МЕТРО България се състои от 4 хранителни и 10 нехранителни марки. Общият брой артикули  с тези марки възлиза към момента на близо 1800 - 50% от които са от български доставчици.

МЕТРО е компания иноватор, развиваща онлайн търговия, доставки към професионални клиенти и налагането на нови търговски формати. Със своите над 750 обекта в 25 държави, METRO Cash & Carry International е световeн лидер в търговията на едро и най-голяма компания в структурата на METRO GROUP. Над 110 000 служители в целия свят обслужват повече от 21 милиона бизнес клиенти – хотелиери, ресторантьори и търговци.
 

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg

Людмил Каравасилев

Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“