Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Суши изкушения и демонстрации на азиатска кухня в МЕТРО

  • Професионални сушисти предложиха на посетителите на МЕТРО магазините в София, Варна, Бургас и Пловдив-център възможност да опитат различни суши вариации.
  • Демонстрациите продължават в събота и неделя от 12 до 16 часа

Цветомир Николов, готвач №1 на България за 2015 г., показа пред клиенти на МЕТРО  Велико Търново техники за бързо и лесно приготвяне на суши. С неговата демонстрация МЕТРО България стартира своя уикенд посветен на азиатската кухня, който ще даде възможност на посетителите на магазините в София, Варна, Бургас и Пловдив-център да опитат различни суши вариации.

Цветомир се занимава със суши повече от 10 години. Предпочита автентичния вкус на оригиналното суши и се възхищава от умението на японските майстори да съчетават вкуса с красотата на презентираното ястие. „Ако едно блюдо изглежда безупречно, значи и вкусът е безупречен“, споделя той разбирането на японските готвачи.

„Българинът все повече търси разнообразие и екзотика и вече обръща по-голямо внимание на рибата.“, казва Цветомир. В магазините на МЕТРО клиентите могат да намерят всичко необходимо, за да се потопят в екзотиката и вкуса на Далечния Изток.  В специалния си каталог „Азиатска кухня“, валиден до 23 март, компанията се е погрижила да представи асортимент от 75 продукта – както хранителни продукти, така и съдове и аксесоари за приготвяне и поднасяне на храна.

Най-важното за суши любителите е да се научат правилно да приготвят ориз, както и да изберат точния уред за варене на ориз. „Оризът трябва да ти харесва ръката, да те обича.“, обяснява  Цветомир, разказвайки за техниката на приготвяне на суши.
В МЕТРО София младият сушист Кристиян Косев демонстрира умения в японската кулинария, които развива вече 7 години. „Важното е да покажем на любителите първите стъпки, за да ги накараме да опитат като започнат с по-достъпни продукти.“, казва той.

В сайта на МЕТРО България, почитателите на Изтока могат да да надникнат зад рамото на готвачите и видят филм за приготовление на маки суши, а в каталога  „Азиатска кухня“ на www.metro.bg ще открият още рецепти от Китай, Тайланд и Индия.Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg

Людмил Каравасилев

Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“