Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Антонио Иванов и Симеон Николов представиха своите ястия на Bocuse d’Or Европа

  • Стабилна агитка от България придружава нашите момчета и ги окуражава от трибуните и ВИП-зоната, където имат достъп клиенти и партньори на МЕТРО.

Антонио Иванов (23) и неговият помощник Симеон Николов (20) се наредиха днес сред кулинарния елит на Европа по време на континенталните квалификации за Bocuse d'Or, най-високо ценената титла в областта на кулинарията. Общо 20 претенденти се борят за 11 места на финалите през януари догодина в Лион.

След националните квалификации, Антонио ще впечатли журито с ястие от дунавска есетра и черноморски калкан, гарнирано с градински зеленчуци, свежи подправки и пюре от грах.

Месното ястие задължително включва еленско месо, но Антонио и неговият треньор Димо Димов поднасят българска интерпретация като гарнират терин от дивечовото месо със сарма с агнешко, лютеница от червени чушки и пържени топчета от качамак.

Пушен червен пипер, мармалад от сини сливи, овче сирене и шарлан са само част от националните „скрити оръжия“ които Антонио и Симеон използват в рецептите си.
Стабилна агитка от България придружава нашите момчета и ги окуражава от трибуните и ВИП-зоната, където имат достъп клиенти и партньори на МЕТРО.

„Това е най-доброто ни представяне досега – организацията, подготовката, презентацията на ястията. Надявам се, че журито ще ги оцени подобаващо. Сърдечни благодарности на невероятната агитка, която не спираше да подкрепя Антонио през цялото време. Коментаторите в залата не спираха да говорят за това.“, казва Андрей Стоилов, президент на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Димо Димов, треньорът на двете момчета, споделя, че те са отлично подготвени и ще покажат най-доброто от себе си по време на състезанието. Вложили са много въображение в подготовката и много усилия, въпреки другите им ангажименти в работата и в училище.

Вероника Пунчева, управител на МЕТРО България, сподели, че кулинарната сцена в България се е развила много интензивно през последните години и компанията помага на тази тенденция с осигуряване на добри продукти, както и с контакти в страната и чужбина. „Вярваме в младите български кулинарни таланти и затова сме отново тук, на най-важното състезание в света. Тук те не само се представят, но имат възможност и да черпят директно от извора нови техники, презентации, идеи.“

Резултатите от състезанието ще станат ясни в края на втория ден от европейските финали – 11 май.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg

Людмил Каравасилев

Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“