Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Гастрономикс предлага презентации на световни шеф готвачи и разнообразен асортимент от МЕТРО

От 9 до 11 ноември павилионът на МЕТРО България на кулинарното изложение Гастрономикс дава възможност на посетители и професионални клиенти да се запознаят с новия и атрактивен рибен асортимент на компанията, екзотиката на азиатските й предложения и широка гама български вина от есенния й каталог.

Това е първото издание на събитието, организирано от Българска асоциация на професионалните готвачи, а организаторите му, популярните шеф-готвачи Андре Токев, Димо Димов и Андрей Стоилов, си поставят за цел да го наложат като професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в гастрономията и ресторантьорството споделят знания и опит със свои колеги.

МЕТРО България е генерален спонсор на събитието, което е част от изложението за хотелско и ресторантско оборудване SIHRE. Специални предложения за подбрани ХоРеКа продукти са предвидени за професионалните клиенти на МЕТРО, посетили щанда по време на Гастрономикс.

Професионалният форум включва интересна програма от лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене на различни теми.

9 ноември, сряда

10:00 Официално откриване

11:00-12:00   Андре Токев: Защо GastronomiX или Да преоткрием кулинарна България

Майсторски класове

13:00-14:00   Язуюки Кониши от Кинджируши уасаби, Япония, Уасаби концепции

16:00-17:00   Алекс Иванчев, Ракия и мента или с въображение

Свободни демонстрации

10:30-12:00   MANITOWOC, корпоративна презентация

14:00-15:00   DELITA Trade: Италианска кухня – Pasta& Risotto, презентация Пламен Петров

16:00-17:30   METRO Рибен асортимент, презентация Владимир Тодоров БАПГ: Техники за приготвяне на риба и морски дарове и съчетанието им в ястия

 

10 ноември, четвъртък

Майсторски класове

10:00-11:00   Роберто дал Сено, Италия, Моето Черно океанско ястие

12:00-13:00   Ян Сминк, Холандия, Идеи и техники от Bocuse d’Or и ресторант Librije (***, Джони де Боер)

14:00-15:00   Луис Спост, САЩ, HRC Academy

16:00-17:00   Майк ван Бокховен, F&B, Холандия, HRC Academy

Свободни демонстрации

10:30-11:30 EKRO Холандско телешко месо, Ян Сминк, Холандия

12:00-13:00 ROBOT COUPE, презентация AVA-M

13:00-14:00 VALHRONA, презентация Алекс Иванчев, EOC

14:00-15:00 ДЕЛИСЮ Патешки деликатеси, презентация Димо Димов: гъши дроб и работа с него, пет култови рецепти

16:00-17:00 YUTAKA, презентация Кейджи Сайки, Япония

 

11 ноември, петък

Майсторски класове

10:00-11:00   Юрий Балталийски, Работа с шоколад

12:00-13:00   Язуюки Кониши от Кинджируши, Япония

14:00-15:00   Йоана Петрова, Макарон концепция

16:00-17:00   Борислав Екзархов и Ради Стамболов, Гаврош гурме - трансформации

Свободни демонстрации

10:00-11:00   Говеждо CG, ROSTAR

11:00-12:00   EAT ASIA - Петър Николов, Хотел Маринела

13:00-14:00   BOARON, презентация Алекс Иванчев, EOC

14:00-15:00   Кинджируши уасаби продукти /Ясуюки Кониши, TAKO

16:00-17:00   Convoterm, презентация на AVA-M


Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg

Людмил Каравасилев

Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“