От 9 до 11 ноември павилионът на МЕТРО България на кулинарното изложение Гастрономикс дава възможност на посетители и професионални клиенти да се запознаят с новия и атрактивен рибен асортимент на компанията, екзотиката на азиатските й предложения и широка гама български вина от есенния й каталог.
Това е първото издание на събитието, организирано от Българска асоциация на професионалните готвачи, а организаторите му, популярните шеф-готвачи Андре Токев, Димо Димов и Андрей Стоилов, си поставят за цел да го наложат като професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в гастрономията и ресторантьорството споделят знания и опит със свои колеги.
МЕТРО България е генерален спонсор на събитието, което е част от изложението за хотелско и ресторантско оборудване SIHRE. Специални предложения за подбрани ХоРеКа продукти са предвидени за професионалните клиенти на МЕТРО, посетили щанда по време на Гастрономикс.
Професионалният форум включва интересна програма от лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене на различни теми.
9 ноември, сряда
10:00 Официално откриване
11:00-12:00 Андре Токев: Защо GastronomiX или Да преоткрием кулинарна България
Майсторски класове
13:00-14:00 Язуюки Кониши от Кинджируши уасаби, Япония, Уасаби концепции
16:00-17:00 Алекс Иванчев, Ракия и мента или с въображение
Свободни демонстрации
10:30-12:00 MANITOWOC, корпоративна презентация
14:00-15:00 DELITA Trade: Италианска кухня – Pasta& Risotto, презентация Пламен Петров
16:00-17:30 METRO Рибен асортимент, презентация Владимир Тодоров БАПГ: Техники за приготвяне на риба и морски дарове и съчетанието им в ястия
10 ноември, четвъртък
Майсторски класове
10:00-11:00 Роберто дал Сено, Италия, Моето Черно океанско ястие
12:00-13:00 Ян Сминк, Холандия, Идеи и техники от Bocuse d’Or и ресторант Librije (***, Джони де Боер)
14:00-15:00 Луис Спост, САЩ, HRC Academy
16:00-17:00 Майк ван Бокховен, F&B, Холандия, HRC Academy
Свободни демонстрации
10:30-11:30 EKRO Холандско телешко месо, Ян Сминк, Холандия
12:00-13:00 ROBOT COUPE, презентация AVA-M
13:00-14:00 VALHRONA, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 ДЕЛИСЮ Патешки деликатеси, презентация Димо Димов: гъши дроб и работа с него, пет култови рецепти
16:00-17:00 YUTAKA, презентация Кейджи Сайки, Япония
11 ноември, петък
Майсторски класове
10:00-11:00 Юрий Балталийски, Работа с шоколад
12:00-13:00 Язуюки Кониши от Кинджируши, Япония
14:00-15:00 Йоана Петрова, Макарон концепция
16:00-17:00 Борислав Екзархов и Ради Стамболов, Гаврош гурме - трансформации
Свободни демонстрации
10:00-11:00 Говеждо CG, ROSTAR
11:00-12:00 EAT ASIA - Петър Николов, Хотел Маринела
13:00-14:00 BOARON, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 Кинджируши уасаби продукти /Ясуюки Кониши, TAKO
16:00-17:00 Convoterm, презентация на AVA-M