В
рамките на 3 седмици и 120 часа курсистите ще получат професионално обучение
като сервитьори, легитимен сертификат и познания, които ще им помогнат да
намерят работа в хотелите и ресторантите на българските курорти.
В началото на месец май 2017 година кулинарната МЕТРО Академия дава
възможност на бъдещи сервитьори и млади професионалисти от сферата на
обслужването да получат практически
насочена квалификация, придружена с легитимен сертификат, който би им осигурил работа
в морските или планинските курорти, навсякъде в страната. Курсът се нарича „Обслужване
на клиенти в търговска зала“. Обучението ще продължи от 8 до 26 май и ще се
води от Кирил Панайотов, консултант и инструктор с дългогодишен опит в
ресторантьорския бизнес. Програмата на курса включва следните теми:
- Обслужване
на блок маса
- Обслужване
„А Ла Карт“
- Обслужване
„Кетъринг“
- Обслужване
„Рум сервиз“
- Обслужване
на протоколни събития
- Основни
познания свързани с приготвянето и сервирането на напитки
- Основни
познания свързани с предлагането и сервирането на вино
Обучението ще се провежда в делнични дни, по 8 часа на ден, в напълно
оборудваната база на Академията в град София. Програмата от 120 часа включва 40
часа теория и 80 практика, а цената на курса е 550лв. МЕТРО Академия предоставя
10% отстъпка за корпоративни клиенти на МЕТРО и фирми, желаещи да запишат
едновременно няколко свои служители.
След успешно завършване на обучението, курсистите ще бъдат подготвени за
всеки тип обслужване в търговска зала и ще получат удостоверение за завършено
професионално обучение по част от професия. МЕТРО ще подпомогне намирането на
работа в хотели и ресторанти, с които си партнира.
Подготовката на участниците е поверена на Кирил Панайотов, който започва
професионалното си развитие през 1998г. като готвач в 5-звездения Хотел
„Замъка“ Хранков гр. София. След това заема различни длъжности в ресторантите
на Кемпински Хотел Зографски, FPI Hotels and Resorts. Той е мениджър „Храни и
напитки“ в хотелите “Грийнвил” и “Арена Ди Сердика”.
През последните години Кирил Панайотов провежда множество обучения и
консултации в най-големите 4 и 5 звездни хотели в София, Банско и Пампорово. От
2016 г. той е част от екипа на „Адванст Проджект Консултинг“, където работи
като консултант и инструктор „Храни и Напитки“.
МЕТРО Академия е мястото, където по-често можете да срещнете популярни
готвачи като Андре Токев, отколкото на телевизионния екран. В модерно
обзаведената кухня на ХоРеКа центъра ежемесечно преминават през различни
обучения и програми десетски професионални готвачи, любители кулинари и служители
на фирми и компании, клиенти или партньори на МЕТРО България. Създадена през
2012 година академията на МЕТРО Кеш енд Кери България е със статут на
лицензиран Център за професионално обучение. Базата на Академията се използва
за провеждане на висококачествени професионални обучения за придобиване на
квалификация по професия или по част от професия в областта на туризма и
услугите.
„Основната ни цел е близкият контакт и взаимна подкрепа с ХоРеКа бизнеса в
България, на който МЕТРО е основен доставчик и партньор. Водени от тази идея и
осъзнавайки основния проблем в ХоРеКа сектора - липсата на добре обучени и
квалифицирани кадри, ние превърнахме разрешаването на този проблем в наша
мисия.“, казва Радослав Стоянов, ръководител на МЕТРО Академия. „ За да
осъществим тази мисия, непрекъснато изучаваме, изследваме добрите световни практики
и ги адаптираме към нуждите и спецификите на българската икономика и туристически
пазар.“
За повече информация можете
да се обръщате директно към МЕТРО Академия на телефони: +359 2 9762 498 +359 887 58 58 86 или електронен адрес: Office.academy@metro.bg.