Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО България реализира доставка на 2695 т. захар по обществена поръчка на Агенция за социално подпомагане

МЕТРО България реализира доставка на 2695 т. захар по обществена поръчка на Агенция за социално подпомагане
За първи път от 2013 година 288 000 български граждани ще получат захар по програмата на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, по обществена поръчка на Агенция за социално подпомагане (АСП). Доставката на над 2695 тона захар стана възможна с включването на МЕТРО Кеш енд Кери България в търга. Захарта е част от пакет помощи, раздавани чрез пунктовете на Български Червен кръст. Индивидуалните пакети съдържат 10 вида хранителни продукти, сред тях брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месни консерви, захар и вафли.

МЕТРО е най-големият търговец на едро в България, който работи с голям брой доставчици и има възможност да договаря конкурентни цени. Асортиментът, с който разполагаме само в нашите магазини надвишава 15 000 вида хранителни и 10 000 нехранителни стоки.“, казва Людмила Петкова, специалист „Обществени търгове“ в МЕТРО България. „Компанията ни спазва стриктно етичния си кодекс, основан на прозрачни делови отношения, нулева търпимост към корупция и незаконни бизнес практики. Това, наред с позицията ни най-голям търговец на едро в България, ни прави отличен партньор при поръчки на държавни и общински институции.“

За реализацията на доставката принос имат опитните търговци на МЕТРО България, договорили най-добрите условия на международно ниво, специалистите по логистика на компанията организирали транспорта на над 2.6 милиона килограма захар. „Изискванията бяха наистина сериозни, а към тях трябва да добавим и специалното етикиране на пакетите от 1 килограм – с емблемата на ЕС, надписи „Европейски съюз“, „Фонд за европейско подпомагане на нуждаещи се лица“, „Агенция за социално подпомагане“ и други, с координация по цялата верига на доставка – до разтоварването в складовете на Български Червен кръст, при това в много кратък срок.“, допълва Людмила Петкова.„Експертите от отдел „Търгове“ на Агенцията за социално подпомагане допринесоха за крайния успех с компетентно и професионално съдействие.“

Сред тези, които имат право на храни от Брюксел, са хората, които получават помощи за отопление, майки-осиновителки, семейства, получили еднократна помощ за първокласници, приемни семейства, както и пострадали при бедствия и аварии.

Пакетът помощи, предоставен от АСП включва брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг., лично или чрез други лица срещу пълномощно и лична карта. От началото на 2017 г. пакетите с помощи вече се раздават от БЧК в цялата страна. В София раздаването на продуктите ще продължи от 1 до 28 февруари.


Людмила Петкова - специалист „Обществени търгове“ в МЕТРО България