Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

За четвърта поредна година МЕТРО Академия беше домакин на Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител

За четвърта поредна година МЕТРО Академия беше домакин на Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител

На 19 май, за четвърта поредна година, се проведе церемонията по връчването на Годишните награди на Блоговодител, на която бяха отличени най-добрите, креативни и вдъхновяващи кулинарни блогове за 2017 г. Традиционно, МЕТРО Академия беше домакин, а шеф Юри Велев приветства блогърите на официалната церемония по връчването на наградите.

Основният акцент на Наградите бе приемствеността между поколенията и взаимоотношенията на родителите и децата за запазването на българските кулинарни традиции и тяхното обогатяване и осъвременяване. Събитието беше емоционална среща между блогърите, които все по-успешно преодоляват анонимността на интернет и се превръщат в съществен фактор за повишаване качеството и културата на хранене в България.

На тазгодишните награди деветдесет и пет номинации, разпределени между 46 блога се състезаваха за наградите на журито и публиката – рекорд в историята на конкурса. Наградите бяха връчени в 10 категории, всяка от които отличи специфичните кулинарни, гастрономически и творчески умения на авторите в различна област. Най-любимите блогове на читателите бяха избрани с повече от 17 500 гласа на потребители на Блоговодител, а отличените с призове блогове бяха избрани от самите кулинарни автори, които за първа година бяха призвани да оценят най-добрите помежду си.

Ето списък на получилите отличие кулинарни блогове:

В категория "Гозбите на баба" - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня - победител е блогът "Щъркелово гнездо" на Илиана Николова. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът на Пепа Стоева "Храна за мойте канибали".

В категория "Жител на света" - най-добър блог с чуждестранни рецепти - победител е блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева. Гласовете на публиката в същата категория печели Петя Аргирова, автор на блога "Ухае на...".

В категорията "Топло от фурната" - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници - победител е блогът на Таня Донева - "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов". Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Черпак с мерак" на Здравка Николова - Зиче.

В категорията "С аромат на ванилия" - най-добър блог с печива и десерти - победител е блогът на Таня Донева - "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов". Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Крилце или кълка" - най-добър блог с рецепти с месо и дивеч - победител е блогът "Храна за мойте канибали" на Пепа Стоева. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Бързо и вкусно" - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство - победител е блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Сладко удоволствие" - най-добър блог с рецепти за торти - победител с гласовете на журито е блогът "Angellove`s Cooking" на Мина Ангелова. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

В категорията "Здравословни рецепти" - най-добър блог вегетариански и веган рецепти - журито и публиката оценяват най-високо блога "Вкусно с Бети" на Бианка Йовчева.

В категорията "Визуално пиршество" - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) - победител е блогът "Angellove`s Cooking" на Мина Ангелова. Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "Вкусно с Бети" на Бианка Йовчева.

В категорията "Кулинарни пътешествия" - най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи - победител е блогът на Мария Пепелджийска - "Цветно с... Пепеляшка". Гласовете на публиката в същата категория печели блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева.

Партньори на Блоговодител в организацията на събитието бяха МЕТРО Cash & Carry, Kikkoman, Krina, La Garone, Вашата месарница, Dr. Oetker, Maggi, София Мел, Kotanyi, Spizing, Kenwood и Bonduelle. Тази година медиен партньор на Наградите бе списание Жената днес. Наградите във всяка категория бяха връчени от самите партньори. Тази година за първи път броят на партньорите надхвърли броя на конкурсните категории, което доказва, че бизнесът оценява значимостта на кулинарните блогъри.

Наградите за кулинарни блогове на blogovoditel.com се присъждат за първи път през 2015 г. и от тогава все по-силно привличат вниманието на кулинарната общност в страната и вдъхновяват все повече любители кулинари да стартират свои собствени блогове. Наградите имат за цел да дадат заслужено признание за усилията и приноса на кулинарните блогъри. На уебсайта на Годишните награди за кулинарни блогове https://kulinarninagradi.com може да намерите подробности за конкурса.

За Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител

Организирани за пръв път през 2015 година, Годишните награди за кулинарни блогове са проект на кулинарния портал Blogovoditel.com. През годините признати авторитети помагат в избора на победители във всяка категория. В журито през 2017 година са Иван Звездев, Веселина Славчева и Валери Нешов, през 2016 в журито е Елица Минева от Кулинарен журнал, а през 2015 членове на журито са Людмила Слокоски, главен редактор на списание BBC GoodFood България и Диана Тилкова-Павлова, директор продажби на Radisson Blu Grand Hotel Sofia. От самото начало неизменни членове на журито са Йоли и шеф Юри Велев - главен готвач на Метро академия, които всеки път помагат с ценни съвети и невероятната си репутация.

Още информация за историята на конкурса: https://kulinarninagradi.com/istoria-na-nagradite/

За Blogovoditel.com

Кулинарната платформа Блоговодител  индексира и категоризира повече от 33 хиляди рецепти от над 220 блога. Те се съхраняват в повече от триста категории в специално проектирана библиотека, позволяваща лесното им използване. Целта на платформата е да вдъхновява, провокира и насърчава кулинарната искра във всеки, като дава възможност на кулинарните ентусиасти да споделят своите идеи, знания, истории, впечатления, победи и неуспехи, свързани с храната и готвенето. Основната мисия на blogovoditel.com е да насърчава здравословния начин на живот и разнообразието в храненето.

 

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“