Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО със сертификат "Top Employer Bulgaria 2019"

МЕТРО България с отличие за най-добър работодател от Top Employers Institute за втора поредна година

  • Top Employers Institute удостоверява, че даден работодател отговаря на международните стандарти и най-добри работодателски практики в света.

 

МЕТРО България получи официална сертификация за „Най-добър работодател за България“ за втора поредна година. Отличието "Top Employer Bulgaria 2019" се дава на компанията от Top Employers Institute за изключителната й политика към служителите.

Компаниите, сертифицирани като най-добри работодатели, трябва да покрият високите стандарти, заложени от института, на базата на сериозен одит, който включва проверка на всички процеси и дейности, регламентиращи работата на служителите в една компания. За да се валидира окончателно процеса, резултатите от направения одит се проверяват от трета, независима организация, което гарантира прозрачност и правдивост на оценката.

Top Employers Institute оцени МЕТРО България по различни критерии, сред които стратегия за развитие на таланти, планиране на работна сила, обучение и развитие, развитие на лидерски умения, кариера и приемственост, възнаграждения и бонуси, организационна култура и други.

Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute, коментира сертификацията така: От нашето изследване за 2019 година установихме, че сертифицираните организации предоставят отлични възможности на своите служители и стимулират развитието на практики, които поставят хората на първо място. Тези компании правят всичко възможно, за да развият работното място, поставяйки фокус върху отличната работа в сферата на човешките ресурси, като в следствие на това се превръщат в предпочитан работодател.“

„Да получим това признание втора поредна година е страхотно послание и показва, че МЕТРО се стреми да прилага най-добрите работодателски практики на световно ниво“, каза Филип Анастасиу, директор „Човешки ресурси“ на МЕТРО България. „Това е не само начин да се отблагодарим на колегите за техния ангажимент и добре свършената работа, но е полезно и за бизнеса дългосрочно. Щастливи служители е равно на щастливи клиенти.“ 

 

За Top Employers Institute:

Top Employer е сертификат, който се издава от Top Employers Institute в Холандия.  Top Employers Institute е създаден през 1991 година и удостоверява, че даден работодател отговаря на международните стандарти и най-добри работодателски практики. Повече за Top Employers Institute и за сертифицирането можете да научите на www.top-employers.com.

Контакт:


Людмил Каравасилев

Teл.: +359 887 822 551,

E-mail: lyudmil.karavasilev@metro.bg


Людмил Каравасилев 

Людмил Каравасилев
Ръководител отдел „Корпоративни комуникации“