Френски сирена

Франция, също като Италия, може да се похвали със стотици сирена и технологии на производство. Много от френските сирена се произвеждат само в определени райони на страната и са продукт на уникална комбинация от специфичен климат и млечнокисели култури. И ти напомняме, че френските сирена са пръв приятел на френските вина! От които в МЕТРО също те очаква впечатляващ избор. Нашите експерти на винения ни сектор ще ти дадат безценни съвети кое вино с какво сирене да комбинираш.  

ФРЕНСКИ СИРЕНА
Бри

Бри 

Мека бяла сърцевина, скрита под твърда коричка с бяла благородна плесен. Можеш да се насладиш и на по-зрялата му, тъмна и ароматна разновидност – бри ноар. Това е сирене, сякаш специално създадено за да му се радваш в компания на вино!   
Ето предложенията ни за бри:
200ГР СИРЕНЕ БРИ ИНТЕНС ПРЕЗИДЕНТ / PRESIDENT
1 БРОЙ
298453

Няма наличност в магазин

София (бул. Цариградско шосе)
6,79 лв.
8,15 лв.

с ДДС

200ГР СИРЕНЕ БРИ ПРЕЗИДЕНТ / PRESIDENT
1 БРОЙ
26971
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
6,91 лв.
8,29 лв.

с ДДС

340ГР БРИ ПОРЦИИ ПРЕЗИДЕНТ / PRESIDENT
1 БРОЙ
227854

Няма наличност в магазин

София (бул. Цариградско шосе)
10,82 лв.
12,98 лв.

с ДДС

125ГР СИРЕНЕ БРИ КАСТЕЛЛО / CASTELLO
1 БРОЙ
174494
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
3,96 лв.
4,75 лв.

с ДДС

Спести %, закупувайки повече
125гр Селект Бри Алпенхайн / Alpenhain
1 БРОЙ
179282
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
4,57 лв.
5,48 лв.

с ДДС

200гр Сирене Бри Кремиер Де Франс / Cremier De France
1 БРОЙ
212542
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
4,07 лв.
4,88 лв.

с ДДС

Камембер

Камембер

Като говорим за меко сирене под плесенна коричка, няма как да пропуснем камембер. Той е от силно миризливите представители на френските сирена. Ако и ти си от почитателите на този миризливко, препоръчваме ти го леко запечен на фурна или тиган, полят с мед и наръсен с орехи. С чаша вино – или две, разбира се!  
А ето и селекция от камембер:
250ГР СИРЕНЕ КАМЕМБЕР ЛЕ ШАТЛЕЙН/ LE CHATELAIN
1 БРОЙ
186464
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
5,83 лв.
7,00 лв.

с ДДС

125ГР СИРЕНЕ КАМЕМБЕР МЕРСИ ШЕФ / MERCI CHEF
1 БРОЙ
203366
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
2,83 лв.
3,40 лв.

с ДДС

240гр Сирене Камембер Мерси Шеф / Merci Chef
1 БРОЙ
196853

В ограничена наличност в 

София (бул. Цариградско шосе)
3,74 лв.
4,49 лв.

с ДДС

250ГР СИРЕНЕ КАМЕМБЕР ПРЕЗИДЕНТ / PRESIDENT
1 БРОЙ
8421
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
6,91 лв.
8,29 лв.

с ДДС

Спести %, закупувайки повече
125гр Камембер Алпенхайн / Alpenhain
1 БРОЙ
179280
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
4,57 лв.
5,48 лв.

с ДДС

Рокфор

Рокфор

Прави се от овче мляко, има характерен пикантен вкус и му се носи слава на „крал на сирената“. Сигурно най-популярното синьо сирене. Рокфор (Roquefort) е станало почти нарицателно за сините сирена, както “шампанското” е за пенливите вина. Но „рокфор“ е защитено географско наименование и с него имат право да се наричат само онези сини сирена, зрели в естествените пещери около южното френско село Рокфор сюр Сулзон.  
Не пропускай рокфор в МЕТРО:
100ГР СИРЕНЕ СИНЬО РОКФОР ПРЕЗИДЕНТ / PRESIDENT SOCIETE
1 БРОЙ
19398
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
8,33 лв.
10,00 лв.

с ДДС

600гр Рокфор Франция Верниер / Vernieres
1 БРОЙ
172132
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
33,33 лв.
40,00 лв.

с ДДС

Раклет

Раклет

Всъщност, полутвърдото Раклет е повече швейцарско, отколкото френско. Но датира още от древността, когато не е имало нито Франция, нито Швейцария. Името му идва от френската дума racler („стържа“) – макар че днес по-често го разтапяме, отколкото да го стържем.   
Комте

Комте

Полутвърдото комте се прави от краве мляко. Има си приятна коричка и ако го в платото със сирената към някоя чаша хубаво сухо червено вино, ще те очарова.   
Морбие

Морбие

Един „съгражданин“ на комтето – произхожда от същата северозападна френска област Франш – Конте. Както много от видовете сирене, и това е плод на случайност. Навремето производителите заделяли остатъчната извара от производството на сирене вечер и я покривали с пепел, за да я съхранят от насекоми и други лакомници, а на другия ден допълвали с нова суровина. Така се появила характерната пепелна линия в средата на питата. Днес тя се прави не с цел съхранение, а защото придава опушен вкус на сиренцето. 

ОЩЕ ОТ МЛЕЧНАТА СТРАНА НА ИЗОБИЛИЕТО В МЕТРО 

Наред с европейските класики в МЕТРО ще намериш и редица автентични български продукти, носещи нашата традиция. Разгледай и асортимента ни от яйца. 

А ето още предложения от винената страна на изобилието в МЕТРО 

За да съчетаеш сиренето с неговата перфектна половинка. 

метро карта
Пазарувай в МЕТРО
Вземи своята МЕТРО карта!
Заяви сега
Стани клиент
не пропускай оферти
нюзлетър
Не изпускай офертите от МЕТРО!
Абонирай се
Нюзлетър