Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Гъши дроб с ябълки

Продукти:

  • 2 ябълки от сорта Гала с кората
  • 600 г гъши/патешки дроб
  • 100 г обелена целина
  • 4 разполовени по диагонал филийки за тост
  • 4 супени лъжици балсамов оцет
  • 2 чаени лъжици ликьор "Коантро"
  • 2 чаени лъжици кафява захар
  • микс от зелени салати
  • 20 зърна от нар
  • сол,черен пипер

Гъши дроб с ябълки

Гъши дроб с ябълки е ястието, с което определено ще изненадате гостите си. Тук ябълките играят ключова роля и в съчетание с гъшия дроб представят една нестандартна, но изключително вкусна комбинация. За още по-впечатляващ финал на ястието препоръчваме декорация с портокал и нар.


Гъши дроб с ябълки

Гъши дроб с ябълки

1 Целината се нарязва на жулиени (ивици).

Гъши дроб с ябълки

2 Ябълките се почистват от семената и се нарязват на шайби

220x160_drob_3

3 Четири шайби ябълка (количество за една порция) се подреждат върху тавичка, покрита с хартия за печене. Върху всяка така получена порция, се поставя нарязаната на жулиени целина; поръсва се с кафява захар.Върху целината се нареждат предварително овкусените със сол и черен пипер парчета гъши/патешки дроб.

Гъши дроб с ябълки

4 Поръсват се с ликьора и балсамовия оцет. Пече се на 220C около 5-6 минути в предварително загрята фурна.

Гъши дроб с ябълки

5 Съвет:
За декорация могат да се използват и тънки резенчета портокал.

Гъши дроб с ябълки

6 Сервира се върху подправена на вкус зелена салата, като се декорира със зърна от нар.

Вижте и още кулинарни вдъхновения

МЕТРО Академия