Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Салата "Уолдорф"

Необходими продукти:

  • 3 ябълки от сорта Бребърн с кората
  • 300 г обелена целина
  • 150 г червени гроздови зърна
  • сокът на един лимон
  • 50 г орехови ядки
  • 200 г заквасена сметана
  • 3 супени лъжици зехтин
  • щипка кафява захар
  • сол,черен пипер

„Уолдорф“ е от онези салати, които разбиват клишетата за традиционното и изненадват с прекрасни плодови вкусове. Тук ключова роля играе ябълката. Препоръчваме тя да е от сорта Бребърн, защото нейният вкус най-добре се съчетава с целината и сметаната. Bon Appétit!


Салата "Уолдорф"

Салата Уолдорф

1 Ябълките се почистват от семената и се нарязват на кубчета

Салата Уолдорф

2 Целината се нарязва на жулиени или се настръгва на ренде;

Салата Уолдорф

3 Така нарязаните продукти се смесват и се заливат с половината от лимоновия сок. Това не позволява на съставките да променят цвета си;

Салата Уолдорф

4 Дресингът се приготвя, като се смеси и разбърка сметаната със солта, черния пипер, захарта, зехтина и остатъка от лимоновия сок;

Салата Уолдорф

5 Дресингът се добавя към предварително смесените ябълки и целина, разбърква се добре;

Салата Уолдорф

6 Сервира се в подходящи чинии, гарнирана с гроздето и ореховите ядки.

Вижте и още кулинарни вдъхновения

МЕТРО Академия