Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Салата "Уолдорф"

Необходими продукти:

  • 3 ябълки от сорта Бребърн с кората
  • 300 г обелена целина
  • 150 г червени гроздови зърна
  • Сокът на един лимон
  • 50 г орехови ядки
  • 200 г заквасена сметана
  • 3 с.л. зехтин
  • Щипка кафява захар
  • Сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Салата Уолдорф

1 Ябълките се почистват от семената и се нарязват на кубчета.

Салата Уолдорф

2 Целината се нарязва на жулиени или се настъргва на ренде.

Салата Уолдорф

3 Така нарязаните продукти се смесват и се заливат с половината от лимоновия сок. Това не позволява на съставките да променят цвета си.

Салата Уолдорф

4 Дресингът се приготвя като смесим сметаната със солта, черния пипер, захарта, зехтина и остатъка от лимоновия сок.

Салата Уолдорф

5 Дресингът се добавя към предварително смесените ябълки и целина, разбърква се добре.

Салата Уолдорф

6 Сервира се в подходящи чинии, гарнирана с гроздето и ореховите ядки.