Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Време за приготвяне 10 Минути
Време за готвене 30 Минути
Общо време 40 Минути

Необходими продукти:

  • Ципура - 4 бр.
  • Тиквички - 400 г
  • Чушки микс - 400 г
  • Кромид лук - 250 г
  • Пресен риган - 15 г
  • Сол и червен пипер
  • Зехтин - 50 мл

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

1 Рибата се почиства и измива

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

2 С остър нож се правят прорези в областта на гърба на ципурата.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

3 Всички зеленчуци се нарязват на едро.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

4 Рибата и зеленчуците се изпичат на предварително загрятата скара и се разделят в отделни съдове.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

5 Зеленчуците се заливат обилно със сос, приготвен от пасираните зехтин и риган, сол и пипер.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

6 Рибата и зеленчуците се поставят в чиния за сервиране. Ципурата може допълнително да се овкуси с остатъка от приготвения сос.

Вижте и още кулинарни вдъхновения