Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Порции 4
Трудност
Общо време 40 Минути

Необходими продукти за 4 порции:

  • 4 бр. ципура
  • 400 г тиквички
  • 400 г чушки микс
  • 250 г кромид лук
  • 15 г пресен риган
  • Сол и червен пипер
  • 50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

1 Рибата се почиства и измива добре.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

2 С остър нож се правят прорези в областта на гърба на ципурата.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

3 Всички зеленчуци се нарязват на едро.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

4 Рибата и зеленчуците се изпичат на предварително загрятата скара и се разделят в отделни съдове.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

5 Зеленчуците се заливат обилно със сос, приготвен от пасираните зехтин и риган, сол и пипер.

Ципура на скара със сезонни зеленчуци

6 Рибата и зеленчуците се поставят в чиния за сервиране. Ципурата може допълнително да се овкуси с остатъка от приготвения сос.