Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

Съставки:

  • 1 кг пуешки гърди
  • 400 гр бекон
  • 200 гр сушени домати
  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 50 гр трохи от бял хляб
  • 2 стръка розмарин
  • 45 гр пресен пармезан
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол, черен пипер

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

Сочното печено, не от фурната, а от барбекюто, впечатлява със своите вкусови качества. Опушеният аромат прави по-вкусно и говеждото, и свинското, и агнешкото и пилешкото. Ето защо пълнената пуйка, приготвена на барбекю, е истинска поема. Тя събира в едно хармонично цяло богатство от вкусове.Плетена "мантия" от бекон прави печеното визуален шедьовър.


Пълнене и завиване:

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

1 Разрежете надлъжно пуешките гърди,

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

2 поставете ги между две парчета фолио и начукайте.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

3 Отворете гърдите, овкусете с малко сол и пипер и поставете плънката върху месото.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

4 Настържете пресния пармезан върху плънката

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

5 и плътно завийте на руло пуешките гърди.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

6 Наредете парчетата бекон едно до друго върху плота

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

7 и поставете пуешките гърди надлъжно върху тях.Увийте бекона на кръст около месото.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

8 Завържете беконовата мантия с кухненски конец, така че беконът да опира плътно в месото.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

9 Печете на барбекюто около 40 минути на непряка топлина (със затворен капак)

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

10 След това нарежете печеното,

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

11 сервирайте и се насладете.

Приготвяне на плънката:

Нарежете на малки кубчета сушените домати и лука. Нарежете на ситно чесъна и билките  и смесете всичко с трохите.

Вижте и още кулинарни вдъхновения