Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

Необходими продукти:

  • 1 кг пуешки гърди
  • 400 г бекон
  • 200 г сушени домати
  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г трохи от бял хляб
  • 2 стръка розмарин
  • 45 г пресен пармезан
  • 1/2 връзка магданоз
  • Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

1 Разрежете надлъжно пуешките гърди.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

2 Поставете ги между две парчета фолио и ги начукайте.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

3 Отворете гърдите, овкусете с малко сол и пипер и поставете плънката върху месото.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

4 Настържете пресния пармезан върху плънката.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

5 Завийте пуешките гърди на плътно руло.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

6 Наредете парчетата бекон едно до друго върху плота.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

7 Поставете пуешките гърди надлъжно върху тях. Увийте бекона на кръст около месото.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

8 Завържете беконовата мантия с кухненски конец, така че беконът да опира плътно в месото.

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

9 Печете на барбекюто около 40 минути на непряка топлина (със затворен капак).

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

10 След това нарежете на филийки и се насладете на вкуса с чаша ароматно вино!