Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Маринован октопод на скара с риган и чесън

940

Маринован октопод на скара с риган и чесън

Порции 0
Трудност
Общо време 90 Минути

Продукти :

  • Октопод (средно голям) – 1 бр.
  • Кромид лук – 1 глава
  • Моркови – 2 бр.
  • Целина – ½ глава
  • Чесън – 2 скилидки
  • Пресен риган – 50 гр
  • Зехтин – 70 мл
  • Лимон – 1 бр.
  • Морска сол – 50 гр

Начин на приготвяне :

Маринован октопод на скара с риган и чесън

1 Октоподът се изчиства, измива се и се поставя на огъня в дълбок съд с вода.

Маринован октопод на скара с риган и чесън

2 Лукът, морковите и целината се нарязват на едро и се добавят към варящия се октопод.

Маринован октопод на скара с риган и чесън

3 Прибавят се две коркови тапи, тъй като ензимите в корка правят месото по-крехко

Маринован октопод на скара с риган и чесън

4 Месото на октопода е готово, когато лесно се пробожда с вилица – след около 40 минути

Маринован октопод на скара с риган и чесън

5 Пипалата на октопода се отрязват, а тялото се нарязва на парчета

Маринован октопод на скара с риган и чесън

6 Месото се поръсва със счукан чесън и ситно нарязан пресен риган.Маринова се за 30 минути в хладилник.

Маринован октопод на скара с риган и чесън

7 Пече се на силно загрята скара за около 8 минути, като се обръща често и се ръси с лимонов сок.

Маринован октопод на скара с риган и чесън

8 Октоподът се сервира полят със зехтин и поръсен с морска сол.