Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Попиет от сьомга

940

Попиет от сьомга

Попиет от сьомга

Порции 4
Трудност
Общо време 40 Минути

Необходими продукти за 4 порции:

  • 700 г филе от сьомга
  • 200 г спанак
  • 8 бр. скариди
  • 1 бутилка шампанско (или пенливо вино~0.750)
  • 500 мл сметана
  • 10 г черен пипер
  • 50 мл зехтин
  • 20 г сол
  • 10 г желатин на прах
  • 300 г ориз

Начин на приготвяне:

Попиет от сьомга

1 Филето се нарязва на четири равни парчета.

220x2

2 Парчетата от филето се начукват внимателно в стреч фолио, като се внимава да не се скъсат.

Попиет от сьомга

3 Спанакът се почиства и се бланшира. Скаридите се почистват и измиват. Поставяме няколко листа
спанак и почистените скариди.Посоляваме със сол, пипер и малко желатин на прах.

220x4

4 Увиваме стегнато в стреч фолио.

Попиет от сьомга

5 След което варим в шампанското, (пенливото вино) като добавим и малко масло. Като побелее сьомгата, махаме
фолиото и я оставяме за 4-5 минути да се доготви.

Попиет от сьомга

6 Нарязваме на парчета.

Попиет от сьомга

7 Оформяме ориза с ринг или черпак.

220x8

8 Накрая прибавяме сметана и шафран и декорираме.