Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Попиет от сьомга

940

Попиет от сьомга

Попиет от сьомга

Порции 4
Трудност
Общо време 40 Минути

Продукти :

  • Сьомга филе – 700 г
  • Спанак – 200 г
  • Скариди – 8 броя
  • Шампанско (или пенливо вино) –
  • 1 бутилка 0.75 мл
  • Сметана – 500 мл
  • Черен пипер - 10 г
  • Зехтин - 50 мл
  • Сол – 20 г
  • Желатин на прах – 10 г
  • Ориз – 300 г

Начин на приготвяне:

Попиет от сьомга

1 Филето се нарязва на четири равни парчета.

220x2

2 Парчетата от филето се начукват внимателно в стреч фолио, като се внимава да не се скъсат.

Попиет от сьомга

3 Спанакът се почиства и се бланшира. Скаридите се почистват и измиват. Поставяме няколко листа
спанак и почистените скариди.Посоляваме със сол, пипер и малко желатин на прах.

220x4

4 Увиваме в стреч фолио стегнато.

Попиет от сьомга

5 След което варим в шампанското, (пенливото вино) като добавим и малко масло. Като побелее сьомгата, махаме
фолиото и я оставяме за 4-5 минути да се доготви.

Попиет от сьомга

6 Нарязваме на парчета.

Попиет от сьомга

7 Оформяме ориза с ринг или черпак.

220x8

8 Накрая прибавяме сметана и шафран.
Декорираме.