Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Фагри в солена кора

Фагри в солена кора

Фагри в солена кора

Порции 4
Трудност
Общо време 60 Минути

Необходими продукти за 4 порции:

  • 1 голяма риба фагри, почистена и готова за готвене (около 1 кг)
  • 2 кг едра морска сол
  • 150 г брашно
  • 60 г нишесте
  • 4 яйца
  • 2 скил. чесън
  • 1 бр. лимон
  • 1 връзка пресни подправки

Начин на приготвяне:

Фагри в солена кора

1 Първо направете сместа за солената коричка. За тази цел смесете солта, брашното и нишестето. След това добавете яйцата.

Фагри в солена кора

2 Разбъркайте всички съставки с миксер.

фагри в солена кора

3 Нарежете лимона, чесъна и пресните подправки.

Фагри в солена кора

4 Сложете ги в корема на приготвената риба.

Фагри в солена кора

5 Оформете соленото тесто като основа върху кухненска хартия в тава за печене.

Фагри в солена кора

6 Сложете рибата върху него.

Фагри в солена кора

7 След това внимателно я покрийте със солта от двете страни.

Фагри в солена кора

8 Леко притиснете коричката, за да може да прилепне плътно към рибата.

Фагри в солена кора

9 Печете така приготвената риба около 30 минути на 200 С (на вентилатор).

Фагри в солена кора

10 Извадете тавата и разрежете коричката кръгообразно, за да я отворите.

Фагри в солена кора

11 Внимавайте да не срежете рибата. Кожата може да се махне лесно след като се извади от фурната.

Фагри в солена кора

12 Когато сте готови да сервирате, внимателно повдигнете филето,отстранявайки костта с нож.