Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Фагри в солена кора

Фагри в солена кора

Фагри в солена кора

Приготвяне 30 Минути
Готвене 30 Минути
Общо време 30 Минути

Начин на приготвяне:

  • Продукти:
  • 1 голяма риба фагри, почистена и готова
  • за готвене (около 1 кг)
  • 2 кг едра морска сол
  • 150 гр брашно
  • 60 гр нишесте
  • 4 яйца
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • 1 връзка пресни подправки

Фагри в солена кора

Фагри в солена кора

1 Първо направете сместа за солената коричка. За тази цел смесете солта, брашното и ни-
шестето, добавете яйцата.

Фагри в солена кора

2 и ги разбъркайте с миксера.

фагри в солена кора

3 Нарежете лимона и чесъна и заедно с пресните подправки

Фагри в солена кора

4 ги сложете в корема на приготвената риба.

Фагри в солена кора

5 Оформете соленото тесто като основа

Фагри в солена кора

6 върху кухненска хартия на тавата за печене и сложете рибата върху него.

Фагри в солена кора

7 След това покрийте фагрито внимателно със солта от двете страни

Фагри в солена кора

8 и леко притиснете коричката, за да може тя да прилепне плътно към рибата.

Фагри в солена кора

9 Печете така приготвената риба около 30 минути на 200 0С (на вентилатор).

Фагри в солена кора

10 Извадете тавата, внимателно с нож разрежете коричката кръгообразно, за да я отворите.

Фагри в солена кора

11 Внимавайте да не срежете рибата. Кожата може лесно да се махне, след като се извади от фурната.

Фагри в солена кора

12 Когато сте готови да сервирате, внимателно повдигнете филето,отстранявайки костта с нож.