1
Жълтъците се разбъркват със захарта до получаване на хомогенна смес.
Към тях се добавя свареното прясно мляко(топло, но не горещо), в което е добавена ванилията.
2
Сместа се вари на водна баня, като се бърка непрекъснато и се внимава температурата да не надвишава 80 градуса. В противен случай сместа може да се пресече.
3
Кремът се оставя да изстине напълно преди да го излеем върху тортата.
4
Ябълките се почистват от семената, обелват се и се нарязват на 4-6 парчета във формата на лунички.
5
В тиган или друг съд с незалепващо покритие се карамелизира захарта с маслото, като се прибавя водата. Така приготвената смес се оставя да изстине, както е в съда.
6
Върху изстиналата карамелизирана смес се подреждат парченца ябълка под формата на ветрило.
7
Запича се на 180-200C за около 20 минути в предварително загрята фурна.
8
Изважда се от фурната и върху формата с изпечените ябълки се разстила бутер тестото, което предварително сме надупчили с вилица.
9
Печем на същата температура за още 20 минути.
10
Така получената торта се изважда от фурната и се обръща върху подходящ съд.
11
Нарязва се на парчета и се сервира топла. Гарнира се с крем англез, топка ванилов сладолед и топинг карамел.