Гъби

Гъби в масло! Ризото с гъбки (например манатарки)! Пица с гъби! Пълнени гъби! Гъби в салата, във фрикасета, в супи и кремсупи… Самото споменаване на думата „гъби“ предизвиква обилно слюноотделяне у мнозина от нас.  

Гъби

Гъбите в метро

За блажените почитатели на гъбите в МЕТРО сме приготвили един малък рай от култивирани и диви видове - целогодишни и сезонни, пресни и замразени.

Редом до познатите печурки ще откриеш едрите им братовчедки – гъбата портобело и кралската печурка. Запознай се с гъбите шийтаке, пристигащи в МЕТРО от далечен Китай. И със звездата на „шкембе чорбата“ по вегетариански – кладницата (аплодисменти!).

А есента е времето да се насладиш на дивите (много ароматни и безкрайно вкусни) манатарки, пачи крак, челядинки…

Ако си изкушен от неподражаемия земен вкус и аромат на трюфелите, при нас можеш да направиш заявка по всяко време, за да ти доставим черен или бял трюфел! 

Бяла печурка

Бяла печурка

Познаваш я. Печурките са първите гъбки, които повечето от нас вкусват в живота си. Те са с плътно „месо“ и порозовяват при нараняване. Имат приятен аромат и вкус, и можеш да ги консумираш както сурови – в салата например, така и сготвени по какви ли не начини: печени или задушени, в пица, яхнии, фрикасета, в комбинация с месо и сирена... Ако си новак в приготвянето на гъби, можеш да започнеш с класиката гъби в масло – едно вкусно доказателство, че гениалните неща са прости. 

Кралска печурка

Кралска печурка

Един от най-едрите видове печурка, както личи от името ѝ. Месото е плътно, бяло, и при разрез месестата част на гуглата става златистожълта. И заради солидния си размер, кралската печурка е идеалната основа за приготвяне на пълнени гъби. М-м-м! 

Пачи крак

Пачи крак

Тези живописни жълто-оранжеви гъби имат характерен приятно пикантен и леко лютив вкус. Мнозина ги смятат за най-вкусните представители на царство Гъби. Консумират се само пържени или задушени. 

Кладница

Кладница

Бяла, вкусна и плътна гъбка. При готвене не променя вкуса си и остава бяла и приятна. Вкусът и текстурата напомнят на месце. Неслучайно е избрана за главната роля във вегетарианския римейк на великата класика „шкембе чорба“! 

Кралска кладница

Кралска кладница

Позната и като Ветрогонова кладница, тази гъбка има деликатен аромат, силно напомнящ на този на кашуто. Богатият ѝ вкус е главният виновник за кралското ѝ наименование, а по време на готвене всичките ѝ полезни свойства се запазват. Кралската кладница може да се суши, пържи, задушава и пече на скара, а особено подходяща е за супи и салати.

И още от свежата страна на изобилието в МЕТРО 

Освежи менюто си с пресни плодове и зеленчуци от МЕТРО. 

Отгледано с грижа в България

Отгледано с грижа в България

Чрез тази програма ти осигуряваме винаги пресни и вкусни плодове и зеленчуци, отгледани от български фермери в МЕТРО. 
Виж повече
метро карта
Пазарувай в МЕТРО
Вземи своята МЕТРО карта!  
Заяви сега
Стани клиент
не пропускай оферти
нюзлетър
Не изпускай офертите от МЕТРО!  
Абонирай се
Нюзлетър