Изобилие от пресно птиче месо на изгодна цена с гарантирано качество.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕШ ПИЛЕШКО МЕСО ЗА СВОЕТО МЕНЮ
Пилешкото месо е едно от най-предпочитаните в българската кулинария. Всички знаем, че:
то е крехко и разнообразно;
богато е на протеини и с ниско съдържание на мазнини;
подходящо е за диетични и здравословни режими.
Това важи и за почти всяко птиче месо. Ето защо, на пилешкото и другите птичи меса в МЕТРО сме отредили специално място.
от пиле мляко
Или с други думи – открий разнообразието от птиче месо в МЕТРО! Дали от пиле, пуйка, патица или пъдпъдък, птичето месо в МЕТРО е истинска наслада, ако си любител на здравословното хранене и вкусната храна. То е крехко, сочно, фино на вкус и много нежно, и това го прави предпочитано за хора, които са на спортен, диетичен или разкрасителен режим. В МЕТРО ти предлагаме богат асортимент от разнообразни по големина разфасовки от различни части на птиците. Ако въпреки това, приготвените артикули не отговарят на твоите нужди, с готовност обработваме и пакетираме точната за теб разфасовка, с месо по твой избор.
ИЗБИРАЙ СПОКОЙНО ОТ МЕСНОТО ИЗОБИЛИЕ В МЕТРО
Качеството на месото, което предлагаме, е от първостепенно значение за нас, за да отговорим на високите ти очаквания. Ето защо можеш да си спокоен, когато пазаруваш от МЕТРО:
Проверени доставчици
Работим с надеждни партньори
Студена верига
Доставка в охладителни камери
Качествен контрол
Ежедневно, по стандарт
Пилешкото месо в МЕТРО
MЕТРО предлага голямо разнообразие от пилешко месо. Пилето е опаковано по различни начини с тегло между 0.9 кг и 1.6 кг, като предлагаме и асортимент от различни по големина разфасовки: гърди, филета, бутчета, крилца, черен дроб, воденички, филе, шишчета, цяло пиле в различни размери и ценови класове.
Ще откриеш замразени меса от свободно отгледано бяло и жълто пиле, както и Label Rouge – френска порода пилета, свободно отгледани в естествена горска среда, без ГМО и хормони. Пилешкото месо Label Rouge е много крехко и с богат вкус, с високо съдържание на витамини и минерали и т.н. В МЕТРО ще го откриеш замразено като цяло пиле, пилешко филе и цяло бутче.
Патешкото месо в МЕТРО
Патешките гърди почти винаги се продават с кожата. Гърдите на мускусната патица са особено едри и могат да тежат до 400 г. Обикновено са около 200-250 г, като гърдите на мъжката патица тежат повече от тези на женската. Най-често месото се пържи, заедно с кожата; ако кожата се намаже с мед, резултатът е вкусна хрупкава коричка. Най-напред върху кожата трябва да се нанесат нарези с остър нож. Това не позволява на кожата да се свие при топлинната обработка, а месото запазва формата си. При пърженето трябва винаги да се започва от страната с кожата, защото може лесно да се случи месото да изгори по краищата и да е вече готово, докато по-дебелата вътрешна част е още сурова. Може кожата да се отдели от месото и то да се нареже на кубчета. Много популярни са патешките гърди, приготвени със Средиземноморски подправки като мащерка, розмарин или портокал.
Пуешкото месо в МЕТРО
Древните ацтеки, населявали територията на днешно Мексико, отглеждали пуйките като домашни любимци. Птиците са пренесени в Европа по времето на Христофор Колумб и наред с пилешкото са най-често срещаното птиче месо в готварството. Обикновено се използва бялото месо от гърдите, без кожата – това е т.нар. пуешки гърди. Те се състоят от по-голям и по-малък мускул – филе. През средата на филето минава жила, която се отстранява преди обработка. Пуешките гърди могат да се пържат цели под формата на пуешки шницел, нарязани на кубчета или на фини ивици. Филето е особено подходящо за приготвянето на медальони, а останалата част - за приготвянето на рагу. Пуешките гърди, топли или студени, са често допълнение към добре познати ястия – например върху паста или в зеленчукови салати.