НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ

Актуално

МЕТРО България подкрепя ХоРеКа сектора по Черноморието за успешен летен сезон

04 юни 2024 г.
Най-големият търговец на едро в страната МЕТРО България организира срещи на търговския си екип от цялата страна с клиентите си по Черноморието от 3 до 6 юни в израз на партньорската си политика към професионалистите от ХоРеКа сектора.
Към цялата новина

Богатият асортимент на МЕТРО България достига до домакинствата в Пловдив в партньорство с Kolichka.bg

30 април 2024 г.
METРO България подкрепя своя партньор Kolichka.bg в новия му етап от развитие – разширяване на дейността му в Пловдив. Освен в града под тепетата, услугата доставки на хранителни и не хранителни стоки към крайни клиенти обхваща още района от Пазарджик до Асеновград, като по този начин платформата осигурява възможност за над 500 хиляди нови домакинства да пазаруват от уюта на дома си.
Към цялата новина

МЕТРО България спаси 53 дървета и намали CO2 емисиите си с 64 046 кг в партньорство с CHEP

София, април 2024 г. – В сътрудничество с водещата компания в областта на пулинг системите, CHEP, част от „Brambles group”, МЕТРО България е част от борбата за опазване на околната среда и насърчаване на устойчив логистичен модел. Инициативата им не само допринася за защита на околната среда, но и осигурява по-ефективна верига на доставки, като намалява излишното потребление на ресурси и вредните емисии.
Към цялата новина

МЕТРО България празнува 25 години

20 март 2024г.
МЕТРО България
отбелязва 25 години от стъпването си на пазара под мотото „На едро. За теб и твоя бизнес.“ За изминалия период компанията е удвоила инвестициите си в сектора и ежедневно е част от живота на над два милиона и половина българи, сред които професионални клиенти, бизнес партньори и служители.
Към цялата новина

Становище на МЕТРО България относно опити за измама

19 февруари 2024 г.
Бихме искали да ви информираме, че в Интернет пространството е налична информация за фалшива кампания за продажба на шампанско от известна марка в нашите магазини. 
Към цялата новина

Ние сме многоканален търговец на едро

25 януари 2024г.
МЕТРО България е класирана на първо място в категория „Дистрибутори“ в годишната класация на списание Прогресив ТОП 300 FMCG компании в България 2023г. Нашият изпълнителен директор даде специално интервю за изданието, в което разкрива най-важните елементи от нашата същност като истински търговец на едро.
Към цялата новина

МЕТРО България става част от инициативата „Достъпно за вас“ на Министерството на икономиката и индустрията 

7 декември 2023г
МЕТРО България, водещата компания в търговията на едро, обявява своето участие в инициативата на Министерството на икономиката и индустрията "Достъпно за вас". МЕТРО ще предостави на своите клиенти разнообразие от хранителни продукти на достъпни цени за тях и техните бизнеси.
Към цялата новина

Изтегляне от продажба на яйца METRO Chef

30 ноември 2023 г.
Уважаеми клиенти,
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили следните яйца:
Към цялата новина

Изтегляне от продажба на говеждо бонфиле с верига и говежди ребра

29 ноември 2023 г.
Уважаеми клиенти,
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили артикули:
Към цялата новина

Изтегляне от продажба на яйца METRO Chef

28 ноември 2023 г.
Уважаеми клиенти,
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили следните яйца:
Към цялата новина

Изтегляне от продажба на говеждо бонфиле с верига

24 ноември 2023 г.
Уважаеми клиенти,
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили артикул:
арт. 337496 ~1.8КГ ГОВЕЖДО БОНФИЛЕ С ВЕРИГА, партида 32000001171017002343200001, СГ 05-12-2023
Към цялата новина

Изтегляне от продажба на яйца Дончево

10 ноември 2023 г.
Уважаеми клиенти,
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили следните яйца на производител ЯЙЦА И ПТИЦИ - ЗОРА АД:
Към цялата новина

Изтегляне от продажба на яйца METRO Chef

03 ноември 2023 г.
Уважаеми клиенти,
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили следните яйца:


Към цялата новина

 „Моят магазин“ отваря врати и във Велинград

30 октомври 2023 г.

Вторият обект от пилотната фаза на франчайз програмата „Моят магазин“ бе официално открит днес във Велинград. Стартът на инициативата на МЕТРО България бе даден в началото на юни, когато в Своге заработи първият такъв магазин. Новият обект съчетава всички съставки, необходими за успеха на независимите търговци, които през годините METРO са открили, съхранили и обединили в неповторима комбинация.

Към цялата новина

Изтегляне от продажба на сирене Morbier

20 октомври 2023 г.
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили артикул...
Към цялата новина

Жан Котан е новият Изпълнителен директор на МЕТРО България от 1-ви октомври 2023г.  

13 октомври 2023 г.
Кариерата на Жан в МЕТРО започва във Франция през 2001 година, където управлява отдел, а от юли 2006 година става Управител, отговорен за няколко магазина в страната. През август 2014 година е назначен за Регионален директор в МЕТРО Франция. А през 2018 година се присъединява към екипа на МЕТРО България като Директор Продажби, след което заема същите позиции в МЕТРО Турция (от октомври 2020 година) и в МЕТРО Румъния (от януари до септември 2023 година).
Към цялата новина

“Моят магазин“ се завръща!

05 юни 2023 г.
МЕТРО България откри първия си обновен франчайз обект в България под името „Моят магазин“. Програмата е един от основните проекти на компанията, включен в стратегия ни – софт франчайз модел, който да обединява независими търговци под бранда ”Моят магазин“.
Към цялата новина

МЕТРО България представи новата концепция за магазините си, ориентирана към професионалните клиенти

06 април 2023 г.
МЕТРО България представи новата концепция на магазините си, която бележи трансформацията на компанията в търговец на едро. Осъществяването й започна преди една година с изпълнението на стратегията sCore, която обхваща периода 2022-2030 г. Стратегията е базирана на 6 ключови стълба – грижа за служителите, асортимента и веригата за доставки, ценово лидерство, преустройство на магазините и удовлетвореност на клиентите.
Към цялата новина

МЕТРО България е партньор на „БОРАК - ГЕРОИ ЗА ЖИВОТ“

29 март 2023 г.
На пресконференция в пресклуба на БТА Български обединени птицевъди и фондация „Искам бебе“ обявиха старта на съвместна благотворителна кампания „БОРАК – ГЕРОИ ЗА ЖИВОТ“, която ще финансира лечението на двойки, нуждаещи се от инвитро процедура, за да имат свое дете, но не покриват критериите на държавния фонд Инвитро (ЦАР).
Към цялата новина

МЕТРО България ще спестява над 8 500 тона въглеродни емисии на година благодарение на изпълнени проекти за енергийна ефективност

22 март 2023 г.
Енергийната ефективност и ниският въглероден отпечатък са важна част от устойчивата политика на МЕТРО България. Компанията ни полага непрекъснато последователни усилия в тази област и само за периода 2019-2022 г. е инвестирала 15.4 млн. лв. в нововъведения, които увеличават ефективността в борбата с климатичната промяна.
Към цялата новина

Шеста поредна година сме отличени като най-добър работодател от TOP Employers Institute

17 януари 2023 г.
МЕТРО България получи за шести път висока международна оценка с престижните сертификати на Top Employers Institute. Отличието се дава от Top Employers Institute за изключителните усилия на МЕТРО България в грижа за служителите.
Към цялата новина

Продължи доброто тази Коледа с фондация BCause и МЕТРО България 

София, 07 ноември 2022 г.
Традиционният коледен календар на МЕТРО България тази година примамва не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и с дарение за програмата „Готови за успех“ на фондация BCause. От всеки продаден календар МЕТРО България отделя един лев в подкрепа на отлични ученици в 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, загубили единия или и двамата си родители, отгледани в институции или приемни семейства.
Към цялата новина
Мария Ангелова е новият директор „Човешки ресурси“ на МЕТРО България

Мария Ангелова е новият директор „Човешки ресурси“ на МЕТРО България

31 октомври 2022 г.
Мария Ангелова е новият директор „Човешки ресурси“ в МЕТРО България. Преди това тя е ръководител на същия сектор в компанията – длъжност, която заема от февруари 2020 г. С новата си позиция тя се присъединява и към Борда на директорите на МЕТРО България.

Към цялата новина

МЕТРО разказва историите на смели предприемачи от цяла България

22 септември 2022 г.
Като част от инициативата „Цени на ниво“, МЕТРО България започва нова видео поредица, посветена на професионалните клиенти на компанията. В рамките на 5 епизода веригата ще ни срещне с реални търговци от различни региони на страната, които разказват историята на своя малък и среден бизнес.
Виж цялата новина
Хиляди посетители се събраха на празника на автентичния роден вкус – Фестивал на Розовия домат

Хиляди посетители се събраха на празника на автентичния роден вкус – Фестивал на Розовия домат

На 3-ти септември в Княжеската градина МЕТРО България отбеляза за шеста поредна година Фестивал на Розовия домат. Най-значимото събитие на компанията, което по традиция обединява родни производители, ресторанти и крайни потребители, беше официално открито от заместник-министъра на земеделието храните и горите Георги Събев, любимия кулинар - Ути Бъчваров и от изпълнителния директор на МЕТРО България – Никола Готрон.
Към цялата новина

Фестивал на Розовия домат среща майстора на италианската кухня шеф Джовани Балдантони с пазителя на традиционните родни ястия Ути Бъчваров

31 август 2022 г.
По време на Фестивал на Розовия домат любимият на поколения българи Ути Бъчваров и кулинарният експерт по италианска и средиземноморска кухня шеф Джовани Балдантони ще поставят на фокус автентичния вкус на България и изпитаните кулинарни традиции от Италия. На 3-ти септември в Княжеската градина от 11:00 до 17:00 часа, един от най-обичаните кулинари у нас Ути Бъчваров ще разкрие тънкостите в приготвянето на традиционни български ястия, а шеф Джовани Балдантони, заедно с шеф-готвач Енца Барбаро...
Към цялата новина

Фестивал на Розовия домат се завръща в Княжеската градина на 3-ти септември

19 август 2022 г.
МЕТРО България ще отбележи за шеста поредна година своето най-значимо събитие – Фестивал на розовия домат. Тазгодишното издание ще се проведе на 3 септември от 11:00 до 17:00 часа в Княжеската градина, а организаторите са подготвили редица изненади и кулинарни изкушения за всички присъстващи на събитието.
Към цялата новина

Ремонт на пътя при магазин МЕТРО Пловдив 2

09 август 2022 г.
Бихме искали да Ви информираме за началото на ремонтни дейности на пътната инфраструктура и по-конкретно път III-805 в участъка от км 0+075 (кръговото кръстовище, което води към магазин МЕТРО Пловдив 2) до км 6+000 (300м след преминаването на път III-805 над АМ „Тракия“).
Към цялата новина
МЕТРО България даде начало на инициативата „Цени на ниво“ в подкрепа на професионалните си клиенти

МЕТРО България даде начало на инициативата „Цени на ниво“ в подкрепа на професионалните си клиенти

София, 21 юли 2022 г.
МЕТРО България е най-големият търговец на едро в България за последните 23 години. Като делови партньор и в условията на инфлация и енергийна несигурност, от 1 юли 2022 г. компанията инициира промяна в търговската си политика и ценовата си стратегия в подкрепа на бизнес клиентите под наименованието „Цени на ниво“ („Вземи повече, спести повече“).
Към цялата новина
Кампанията на МЕТРО България „Фестивал на розовия домат“ е сред най-добрите в света

Кампанията на МЕТРО България „Фестивал на розовия домат“ е сред най-добрите в света

12 юли 2022 г.
„Фестивал на розовия домат“ на МЕТРО България в партньорство с APRA Porter Novelli BCG е на финал на годишните награди на Международната асоциация за връзки с обществеността (IPRA)...
Към цялата новина

Бенедикт Пахолчик е новият Директор „Продажби“ на МЕТРО България

05 юли 2022 г.
Бенедикт Пахолчик е новият Директор „Продажби“ на МЕТРО България от 1 юни 2022 г. Той започва кариерата си в МЕТРО Китай през януари 2015 г. като регионален мениджър на район Изток 1. Преди това е управлявал два региона в Полша в компанията Real и няколко хипермаркета...
Към цялата новина
Изтегляне от продажба

Изтегляне от продажба

28 юни 2022 г.
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили следните продукти...
Към цялата новина
Сезонът на плодовете и зеленчуците е открит. МЕТРО България ще предложи над 8 600 тона българска продукция в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“

Сезонът на плодовете и зеленчуците е открит. МЕТРО България ще предложи над 8 600 тона българска продукция в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“

02 юни 2022 г.
И тази пролет екипът на МЕТРО България лично се включи във вече традиционното засаждане на изчезващия сорт български домати „Розова магия“ в с. Първомай, област Петрич. За шеста поредна година компанията се фокусира върху съхранението на автентичните български вкусове и подкрепя родните фермери в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“.
Към цялата новина
МЕТРО подкрепя за 10-та поредна година Националната Кулинарна купа на България

МЕТРО подкрепя за 10-а поредна година Националната Кулинарна купа на България

18 април 2022 г.
МЕТРО ще подкрепи за 10-а поредна година Националната Кулинарна купа на България. Компанията е основен партньор на събитието, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), което ще се проведе в Интер Експо Център на 18, 19 и 20 април 2022 г.
Към цялата новина
MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

25 март 2022 г.
МЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм Доброта“ на Българска хранителна банка (БХБ). Инициативата се провежда за осми път като събраните тази година трайни пакетирани и консервирани хранителни продукти ще бъдат използвани за подпомагане на бежанците от Украйна, които вече са на територията на страната.
Към цялата новина

МЕТРО България представя професионални кулинарни решения за готвене с нулев отпадък на GastronomiX 2022

04 март 2022 г.
МЕТРО България ще представи демонстрации от български и световни шеф-готвачи на техники за минимализъм в готвенето и насоки за пълноценно използване на качествени суровини по време на форума за висша кухня и кулинарна култура Gastronomix 2022
Към цялата новина

Дейността на ваксинационните пунктове на територията на магазини МЕТРО в четири града се удължава до 31 март 2022 година

04 януари 2022г.
МЕТРО България в партньорство с Министерство на здравеопазването и РЗИ удължава работата на пунктовете за ваксинация на територията на своите магазини в София, Пловдив, Варна и Бургас до 31 март 2022 г. 
Към цялата новина