НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ

COVID-19: МЕРКИ И ИНФОРМАЦИЯ

Сертификат за ковид безопасна среда и хигиена

Мерките срещу COVID-19 в МЕТРО

Внедрявайки иновативни технологии и редица мерки, ние се фокусираме върху удобството и сигурността при пазаруването на нашите клиенти.
Виж актуална информация за мерките в нашите магазини. 
Изтегляне от продажба

Изтегляне от продажба

28 юни 2022г.
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили следните продукти...
Сезонът на плодовете и зеленчуците е открит. МЕТРО България ще предложи над 8 600 тона българска продукция в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“

Сезонът на плодовете и зеленчуците е открит. МЕТРО България ще предложи над 8 600 тона българска продукция в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“

02 юни 2022г.
И тази пролет екипът на МЕТРО България лично се включи във вече традиционното засаждане на изчезващия сорт български домати „Розова магия“ в с. Първомай, област Петрич. За шеста поредна година компанията се фокусира върху съхранението на автентичните български вкусове и подкрепя родните фермери в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“.
МЕТРО подкрепя за 10-та поредна година Националната Кулинарна купа на България

МЕТРО подкрепя за 10-а поредна година Националната Кулинарна купа на България

18 април 2022г.
МЕТРО ще подкрепи за 10-а поредна година Националната Кулинарна купа на България. Компанията е основен партньор на събитието, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), което ще се проведе в Интер Експо Център на 18, 19 и 20 април 2022 г.
MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

25 март 2022 г.
МЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм Доброта“ на Българска хранителна банка (БХБ). Инициативата се провежда за осми път като събраните тази година трайни пакетирани и консервирани хранителни продукти ще бъдат използвани за подпомагане на бежанците от Украйна, които вече са на територията на страната.

МЕТРО България представя професионални кулинарни решения за готвене с нулев отпадък на GastronomiX 2022

04 март 2022г.
МЕТРО България ще представи демонстрации от български и световни шеф-готвачи на техники за минимализъм в готвенето и насоки за пълноценно използване на качествени суровини по време на форума за висша кухня и кулинарна култура Gastronomix 2022

Дейността на ваксинационните пунктове на територията на магазини МЕТРО в четири града се удължава до 31 март 2022 година

04 януари 2022г.
МЕТРО България в партньорство с Министерство на здравеопазването и РЗИ удължава работата на пунктовете за ваксинация на територията на своите магазини в София, Пловдив, Варна и Бургас до 31 март 2022 г. 

МЕТРО България подпомогна програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”

29 декември 2021г.
МЕТРО България дари на фондация „Заедно в час“ 5882 лв. от продажбите на традиционния коледен календар „За всички от сърце“ до края на ноември. Календарът донесе не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и средства за програмата „Училища за пример“ на неправителствената организация.

Две нови места за вкусни изкушения представя МЕТРО България

16 декември, 2021г.
В разгара на подготовката за предстоящите празници МЕТРО България ще зарадва своите клиенти с напълно обновените си щандове „Месо“ и „Хляб“. Магазинът на бул. Цариградско шосе вече посреща клиентите си в нови, модерни месарница и пекарна, вдъхновени от концепцията за „малък магазин в големия“.
Изтегляне от продажба на яйца

Изтегляне от продажба на яйца

08 декември, 2021г.
Мярката се налага след информация от страна на Министерство на земеделието, храните и горите, за констатирано огнище на болестта Инфлуенца по птиците, в една от фермите на производител ЕТ „Ангелов – Иван Ангелов“, с. Цалапица... 
МЕТРО България е на път да изпрати българския розов домат в космоса

МЕТРО България е на път да изпрати българския розов домат в космоса

03 декември, 2021г.
МЕТРО България, съвместно с Института по криобиология и хранителни технологии, разработи специална космическа рецепта за крем супа от розови домати. Aвторската рецепта е на су-шеф Веселин Дойков от МЕТРО Академия и покрива всички изисквания за консумация в космоса.

Близо 13 000 поставени ваксини и над 20 000 лв. дарение за фонд #ЗаДецатанаГерои

01 декември 2021 г.
Кампанията „Ваксина с кауза“ на МЕТРО България и фондация BCause в помощ на фонда #ЗаДецатанаГерои на медици и учители, загинали в битката с COVID-19, завърши успешно...

4500 ваксини са поставени във ваксинационните центрове на МЕТРО България от началото на септември до днес

22 октомври 2021 г. 
От началото на октомври над 1500 души са се ваксинирали срещу COVID-19 в центровете на територията на магазините на METRO България. Заедно с получилите ваксина от началото на септември, когато заработиха пунктовете, броят им е над 4500. 

МЕТРО подкрепя учители и училища в цялата страна в коледна кампания с фондация „Заедно в час“ 

София, 14 октомври 2021 г. 
Тази година традиционният коледен календар „За всички от сърце“ на МЕТРО България идва не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и с дарение за неправителствената организация „Заедно в час“. От всеки продаден календар МЕТРО България отделя един лев в подкрепа на учители и училища в цялата страна...
Четири медала за български крафт бири на World Beer Awards 2021

Четири медала за български крафт бири на World Beer Awards 2021

8 октомври, 2021 г.
Четири бири на български крафт пивоварни спечелиха награди на World Beer Awards 2021 (Световни награди за бира) за вкус и дизайн на етикета.Емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses на Britos (отличена и със златен медал от Монд селекцион за 2021 г.) е победител за България като страна-участник в наградите.

Кампанията „Ваксина с кауза“ продължава през октомври и ноември 2021

София, 1-ви октомври 2021 г. 
Близо 3000 души са ваксинирани в центровете на територията на магазините на METRO България през септември. Пунктовете ще продължат да работят до края на ноември и са едни от малкото, които осигуряват възможност за ваксинация през почивните дни.
МЕТРО България отбелязва Фестивал на розовия домат с фермерски пазар на 12.09 в София

МЕТРО България отбелязва Фестивал на розовия домат с фермерски пазар на 12.09 в София

09 септември 2021 г.
За пета поредна година МЕТРО България ще отбележи празника на традиционните български продукти и добрия вкус - „Фестивал на розовия домат“. 
Ваксина с кауза

На 3-ти септември започва инициативата на МЕТРО България „Ваксина с кауза“

03 септември 2021 г.
METRO България в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции по области ще осигури възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19...

МЕТРО България осигурява възможности за разполагане на ваксинационни пунктове в магазините си

27 август 2021 г.
METRO България в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции по области ще осигури възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на своите магазини.
Кулинарният конкурс „Вкусът от миналото днес“ търси талантливи хоби готвачи

Кулинарният конкурс „Вкусът от миналото днес“ търси талантливи хоби готвачи

04 август
„Вкусът от миналото днес“ е името на кулинарния конкурс за хоби готвачи, който стартира днес и ще продължи до 27 август. Организатор е МЕТРО България и както подсказва името, участниците трябва да покажат своя модерен прочит на традиционна българска рецепта. 
Предупреждение за изтегляне на продукт - MARS WRIGLEY сладоледи

Предупреждение за изтегляне на продукт - MARS WRIGLEY сладоледи

30 юли 2021 г.
Mars Wrigley изтегля част от сладоледите си в България. Действието е предприето в следствие на установено наличие на етиленов оксид (ETO) в съставка, с която се сдобиваме от наш доставчик. Нивото на етиленов оксид надвишава допустимото съгласно законодателството на ЕС. Това е проблем, засягащ както Mars Wrigley, така и други производители. 
Информация за клиентите относно изтеглянето на продукти METRO Chef Сорбе Лимон/Лайм

Изтегляне от продажба на пет вида салати

23 юли 2021 г.
Изтеглянето на артикулите е предприето като превантивна мярка, след установяване на остатъчни количества пестициди над максимално допустимите норми в САЛАТА ФРИЗЕ. За другите продукти нямаме доказано наличие на завишени стойности на остатъци от препарати за растителна защита...

6 български крафт бири с екзотични вкусове и оригинални имена влизат в надпревара за World Beer Awards 2021

23 юли 2021 г.
МЕТРО България подкрепи шест български крафт пивоварни за участието им на World Beer Awards 2021 (Световните награди за бира 2021). Това ще бъде първото представяне на крафт бири, произведени в България, които ще се състезават за авторитетните международни отличия.
Информация за клиентите относно изтеглянето на продукт.

Информация за клиентите относно изтеглянето на продукт.

15 юли 2021 г.
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили артикул 301641  5Л СЛАДОЛЕД ARO ВАНИЛИЯ с партиди 092004, 032111, 032123, 042108, 042119, 052120 да не го консумират и по възможност да върнат в търговския обект, от който са го закупили. 
Храната, която обогатява живота

Храната, която обогатява живота

13 юли 2021 г.
Принудени да променим начина си на живот, бе нужно да внесем промяна и в режима ни на хранене. Причината бе интересът към храната не само като източник на енергия, но и като превенция за заболявания.

Розовата магия на България

28 май 2021 г.
За четвърта поредна година МЕТРО България затвърждава своята подкрепа към устойчивото развитие на малкия земеделски бизнес и допринася за развитието на местната икономика чрез инициативата „Отгледано с грижа в България“. На специално събитие, част от програмата, изпълнителният директор на компанията Никола Готрон...

МЕТРО представи иновативни и гурме продукти по време на Националната Кулинарна купа на България 2021

София, 18 май 2021 г.
От паста, през модерния прочит на азиатската кухня, предложения за любителите на свинското и говеждото и кафе ентусиастите, както и с изкушаващи веган алтернативи на месото МЕТРО България завладя небцето и задоволи предпочитанията на всеки посетител на тазгодишното...

Етичният избор на яйца: много повече от поредната покупка

20 април 2021 г.
Яйцето притежава хранителни суперсили. Със своите 14 ценни хранителни вещества, яйцата съдържат по-голямата част от витамините, минералите и антиоксидантите, необходими на организма ни. Oсвен това, ново изследване потвърждава, че яйцата могат да бъдат включени в здравословен хранителен режим...
Никола Готрон е новият главен изпълнителен директор на МЕТРО България

Никола Готрон е новият главен изпълнителен директор на МЕТРО България

1 април 2021 г. 

МЕТРО България обявява назначаването на новия си главен изпълнителен директор - Никола Готрон. Той наследява Атила Йенисен, който поема следващата си предизвикателна роля като изпълнителен директор на МАКРО (МЕТРО) Чехия.


МЕТРО Food PARKing подава ръка на ресторантьорския бизнес

МЕТРО Food PARKing подава ръка на ресторантьорския бизнес 

08 март 2021 г.
МЕТРО България
 даде възможност на няколко „мобилни ресторанти“ да бъдат разположени на паркинг площите на търговската верига. Пилотният проект е осъществен на паркинга на магазин Метро 1 (бул. Цариградско шосе 7 – 11 км) в столицата, като за момента място в METRO Food PARKing са намерили заведенията...

Становище на МЕТРО България относно опити за измама

27 януари 2021 г.
Бихме искали да Ви информираме, че в Интернет пространството сe разпространява:

  • информация за фалшива игра с раздаването на подаръчен ваучер от 500 лв. за награда за пазаруване. Посочената игра представлява измама и грубо нарушение на правата на „МЕТРО Кеш енд Кери България“ ЕООД, включително и съгласно Наказателния кодекс на Република България.
 МЕТРО България – четири години „Най-добър работодател“, воден от принципи

 МЕТРО България – четири години „Най-добър работодател“, воден от принципи

25 януари 2021 г.
Top Employers Institute сертифицира МЕТРО България за „Най-добър работодател“ в страната за четвърта поредна година. Сертификатът „Най-добър работодател“ признава компании по целия свят, които предлагат отлични условия на труд и които са посветени в осигуряването на професионален и личностен растеж на своите хора...

Още новини от МЕТРО България