НОВИНИ ОТ МЕТРО БЪЛГАРИЯ

Актуално

“Моят магазин“ се завръща!

05 юни 2023г.
МЕТРО България откри първия си обновен франчайз обект в България под името „Моят магазин“. Програмата е един от основните проекти на компанията, включен в стратегия ни – софт франчайз модел, който да обединява независими търговци под бранда ”Моят магазин“.
Към цялата новина

МЕТРО България представи новата концепция за магазините си, ориентирана към професионалните клиенти

06 април 2023г.
МЕТРО България представи новата концепция на магазините си, която бележи трансформацията на компанията в търговец на едро. Осъществяването й започна преди една година с изпълнението на стратегията sCore, която обхваща периода 2022-2030 г. Стратегията е базирана на 6 ключови стълба – грижа за служителите, асортимента и веригата за доставки, ценово лидерство, преустройство на магазините и удовлетвореност на клиентите.
Към цялата новина

МЕТРО България е партньор на „БОРАК - ГЕРОИ ЗА ЖИВОТ“

29 март 2023г.
На пресконференция в пресклуба на БТА Български обединени птицевъди и фондация „Искам бебе“ обявиха старта на съвместна благотворителна кампания „БОРАК – ГЕРОИ ЗА ЖИВОТ“, която ще финансира лечението на двойки, нуждаещи се от инвитро процедура, за да имат свое дете, но не покриват критериите на държавния фонд Инвитро (ЦАР).
Към цялата новина

МЕТРО България ще спестява над 8 500 тона въглеродни емисии на година благодарение на изпълнени проекти за енергийна ефективност

22 март 2023г.
Енергийната ефективност и ниският въглероден отпечатък са важна част от устойчивата политика на МЕТРО България. Компанията ни полага непрекъснато последователни усилия в тази област и само за периода 2019-2022 г. е инвестирала 15.4 млн. лв. в нововъведения, които увеличават ефективността в борбата с климатичната промяна.
Към цялата новина

Шеста поредна година сме отличени като най-добър работодател от TOP Employers Institute

17 януари 2023 г.
МЕТРО България получи за шести път висока международна оценка с престижните сертификати на Top Employers Institute. Отличието се дава от Top Employers Institute за изключителните усилия на МЕТРО България в грижа за служителите.
Към цялата новина

Продължи доброто тази Коледа с фондация BCause и МЕТРО България 

София, 07 ноември 2022 г.
Традиционният коледен календар на МЕТРО България тази година примамва не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и с дарение за програмата „Готови за успех“ на фондация BCause. От всеки продаден календар МЕТРО България отделя един лев в подкрепа на отлични ученици в 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, загубили единия или и двамата си родители, отгледани в институции или приемни семейства.
Към цялата новина
Мария Ангелова е новият директор „Човешки ресурси“ на МЕТРО България

Мария Ангелова е новият директор „Човешки ресурси“ на МЕТРО България

31 октомври 2022г.
Мария Ангелова е новият директор „Човешки ресурси“ в МЕТРО България. Преди това тя е ръководител на същия сектор в компанията – длъжност, която заема от февруари 2020 г. С новата си позиция тя се присъединява и към Борда на директорите на МЕТРО България.

Към цялата новина

МЕТРО разказва историите на смели предприемачи от цяла България

22 септември 2022 г
Като част от инициативата „Цени на ниво“, МЕТРО България започва нова видео поредица, посветена на професионалните клиенти на компанията. В рамките на 5 епизода веригата ще ни срещне с реални търговци от различни региони на страната, които разказват историята на своя малък и среден бизнес.
Виж цялата новина
Хиляди посетители се събраха на празника на автентичния роден вкус – Фестивал на Розовия домат

Хиляди посетители се събраха на празника на автентичния роден вкус – Фестивал на Розовия домат

На 3-ти септември в Княжеската градина МЕТРО България отбеляза за шеста поредна година Фестивал на Розовия домат. Най-значимото събитие на компанията, което по традиция обединява родни производители, ресторанти и крайни потребители, беше официално открито от заместник-министъра на земеделието храните и горите Георги Събев, любимия кулинар - Ути Бъчваров и от изпълнителния директор на МЕТРО България – Никола Готрон.
Към цялата новина

Фестивал на Розовия домат среща майстора на италианската кухня шеф Джовани Балдантони с пазителя на традиционните родни ястия Ути Бъчваров

31 август 2022г.
По време на Фестивал на Розовия домат любимият на поколения българи Ути Бъчваров и кулинарният експерт по италианска и средиземноморска кухня шеф Джовани Балдантони ще поставят на фокус автентичния вкус на България и изпитаните кулинарни традиции от Италия. На 3-ти септември в Княжеската градина от 11:00 до 17:00 часа, един от най-обичаните кулинари у нас Ути Бъчваров ще разкрие тънкостите в приготвянето на традиционни български ястия, а шеф Джовани Балдантони, заедно с шеф-готвач Енца Барбаро...
Към цялата новина

Фестивал на Розовия домат се завръща в Княжеската градина на 3-ти септември

19 август 2022 г
МЕТРО България ще отбележи за шеста поредна година своето най-значимо събитие – Фестивал на розовия домат. Тазгодишното издание ще се проведе на 3 септември от 11:00 до 17:00 часа в Княжеската градина, а организаторите са подготвили редица изненади и кулинарни изкушения за всички присъстващи на събитието.
Към цялата новина

Ремонт на пътя при магазин МЕТРО Пловдив 2

09 август 2022г.
Бихме искали да Ви информираме за началото на ремонтни дейности на пътната инфраструктура и по-конкретно път III-805 в участъка от км 0+075 (кръговото кръстовище, което води към магазин МЕТРО Пловдив 2) до км 6+000 (300м след преминаването на път III-805 над АМ „Тракия“).
Към цялата новина
МЕТРО България даде начало на инициативата „Цени на ниво“ в подкрепа на професионалните си клиенти

МЕТРО България даде начало на инициативата „Цени на ниво“ в подкрепа на професионалните си клиенти

София, 21 юли 2022 г.
МЕТРО България е най-големият търговец на едро в България за последните 23 години. Като делови партньор и в условията на инфлация и енергийна несигурност, от 1 юли 2022 г. компанията инициира промяна в търговската си политика и ценовата си стратегия в подкрепа на бизнес клиентите под наименованието „Цени на ниво“ („Вземи повече, спести повече“).
Към цялата новина
Кампанията на МЕТРО България „Фестивал на розовия домат“ е сред най-добрите в света

Кампанията на МЕТРО България „Фестивал на розовия домат“ е сред най-добрите в света

12 юли 2022г.
„Фестивал на розовия домат“ на МЕТРО България в партньорство с APRA Porter Novelli BCG е на финал на годишните награди на Международната асоциация за връзки с обществеността (IPRA)...
Към цялата новина

Бенедикт Пахолчик е новият Директор „Продажби“ на МЕТРО България

05 юли 2022г.
Бенедикт Пахолчик е новият Директор „Продажби“ на МЕТРО България от 1 юни 2022 г. Той започва кариерата си в МЕТРО Китай през януари 2015 г. като регионален мениджър на район Изток 1. Преди това е управлявал два региона в Полша в компанията Real и няколко хипермаркета...
Към цялата новина
Изтегляне от продажба

Изтегляне от продажба

28 юни 2022г.
МЕТРО Кеш енд Кери България приканва своите клиенти, закупили следните продукти...
Към цялата новина
Сезонът на плодовете и зеленчуците е открит. МЕТРО България ще предложи над 8 600 тона българска продукция в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“

Сезонът на плодовете и зеленчуците е открит. МЕТРО България ще предложи над 8 600 тона българска продукция в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“

02 юни 2022г.
И тази пролет екипът на МЕТРО България лично се включи във вече традиционното засаждане на изчезващия сорт български домати „Розова магия“ в с. Първомай, област Петрич. За шеста поредна година компанията се фокусира върху съхранението на автентичните български вкусове и подкрепя родните фермери в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“.
Към цялата новина
МЕТРО подкрепя за 10-та поредна година Националната Кулинарна купа на България

МЕТРО подкрепя за 10-а поредна година Националната Кулинарна купа на България

18 април 2022г.
МЕТРО ще подкрепи за 10-а поредна година Националната Кулинарна купа на България. Компанията е основен партньор на събитието, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), което ще се проведе в Интер Експо Център на 18, 19 и 20 април 2022 г.
Към цялата новина
MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

25 март 2022 г.
МЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм Доброта“ на Българска хранителна банка (БХБ). Инициативата се провежда за осми път като събраните тази година трайни пакетирани и консервирани хранителни продукти ще бъдат използвани за подпомагане на бежанците от Украйна, които вече са на територията на страната.
Към цялата новина

МЕТРО България представя професионални кулинарни решения за готвене с нулев отпадък на GastronomiX 2022

04 март 2022г.
МЕТРО България ще представи демонстрации от български и световни шеф-готвачи на техники за минимализъм в готвенето и насоки за пълноценно използване на качествени суровини по време на форума за висша кухня и кулинарна култура Gastronomix 2022
Към цялата новина

Дейността на ваксинационните пунктове на територията на магазини МЕТРО в четири града се удължава до 31 март 2022 година

04 януари 2022г.
МЕТРО България в партньорство с Министерство на здравеопазването и РЗИ удължава работата на пунктовете за ваксинация на територията на своите магазини в София, Пловдив, Варна и Бургас до 31 март 2022 г. 
Към цялата новина

МЕТРО България подпомогна програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”

29 декември 2021г.
МЕТРО България дари на фондация „Заедно в час“ 5882 лв. от продажбите на традиционния коледен календар „За всички от сърце“ до края на ноември. Календарът донесе не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и средства за програмата „Училища за пример“ на неправителствената организация.
Към цялата новина

Две нови места за вкусни изкушения представя МЕТРО България

16 декември, 2021г.
В разгара на подготовката за предстоящите празници МЕТРО България ще зарадва своите клиенти с напълно обновените си щандове „Месо“ и „Хляб“. Магазинът на бул. Цариградско шосе вече посреща клиентите си в нови, модерни месарница и пекарна, вдъхновени от концепцията за „малък магазин в големия“.
Към цялата новина
Изтегляне от продажба на яйца

Изтегляне от продажба на яйца

08 декември, 2021г.
Мярката се налага след информация от страна на Министерство на земеделието, храните и горите, за констатирано огнище на болестта Инфлуенца по птиците, в една от фермите на производител ЕТ „Ангелов – Иван Ангелов“, с. Цалапица... 
Към цялата новина
МЕТРО България е на път да изпрати българския розов домат в космоса

МЕТРО България е на път да изпрати българския розов домат в космоса

03 декември, 2021г.
МЕТРО България, съвместно с Института по криобиология и хранителни технологии, разработи специална космическа рецепта за крем супа от розови домати. Aвторската рецепта е на су-шеф Веселин Дойков от МЕТРО Академия и покрива всички изисквания за консумация в космоса.
Към цялата новина

Близо 13 000 поставени ваксини и над 20 000 лв. дарение за фонд #ЗаДецатанаГерои

01 декември 2021 г.
Кампанията „Ваксина с кауза“ на МЕТРО България и фондация BCause в помощ на фонда #ЗаДецатанаГерои на медици и учители, загинали в битката с COVID-19, завърши успешно...
Към цялата новина

4500 ваксини са поставени във ваксинационните центрове на МЕТРО България от началото на септември до днес

22 октомври 2021 г. 
От началото на октомври над 1500 души са се ваксинирали срещу COVID-19 в центровете на територията на магазините на METRO България. Заедно с получилите ваксина от началото на септември, когато заработиха пунктовете, броят им е над 4500. 
Към цялата новина

МЕТРО подкрепя учители и училища в цялата страна в коледна кампания с фондация „Заедно в час“ 

София, 14 октомври 2021 г. 
Тази година традиционният коледен календар „За всички от сърце“ на МЕТРО България идва не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и с дарение за неправителствената организация „Заедно в час“. От всеки продаден календар МЕТРО България отделя един лев в подкрепа на учители и училища в цялата страна...
Към цялата новина
Четири медала за български крафт бири на World Beer Awards 2021

Четири медала за български крафт бири на World Beer Awards 2021

8 октомври, 2021 г.
Четири бири на български крафт пивоварни спечелиха награди на World Beer Awards 2021 (Световни награди за бира) за вкус и дизайн на етикета.Емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses на Britos (отличена и със златен медал от Монд селекцион за 2021 г.) е победител за България като страна-участник в наградите.
Към цялата новина

Кампанията „Ваксина с кауза“ продължава през октомври и ноември 2021

София, 1-ви октомври 2021 г. 
Близо 3000 души са ваксинирани в центровете на територията на магазините на METRO България през септември. Пунктовете ще продължат да работят до края на ноември и са едни от малкото, които осигуряват възможност за ваксинация през почивните дни.
Към цялата новина
МЕТРО България отбелязва Фестивал на розовия домат с фермерски пазар на 12.09 в София

МЕТРО България отбелязва Фестивал на розовия домат с фермерски пазар на 12.09 в София

09 септември 2021 г.
За пета поредна година МЕТРО България ще отбележи празника на традиционните български продукти и добрия вкус - „Фестивал на розовия домат“. 
Към цялата новина