За лука на Реселец се знае, че освен изключително вкусен е и изключително полезен.
„Мястото, на което го отглеждаме, се преплитат поречията на две реки. Преди да бъде направено коритото на едната река, там е бил наносът. Точно мястото, на което се отглежда лукът, представлява наноси от река Ръчене, която е специфична със своето високо съдържание на варовик. Това може би е и една от тайните, защото е известно, че варовикът действа върху лютивостта.
Самото място също е интересно, защото се събират каньоните на двете реки и там климатът се променя многократно през деня. Давал съм на много колеги да опитат. Получава се почти същото на вид, но вкусовите качества са коренно различни – лукът е много по-лютив. Дори аз съм опитвал на други места в селото да гледам лук, получават се същите размери, но вкусовите качества са много различни“, разказва фермерът.