Ягодова торта
Необходими продукти за блата:
- 3 бр. яйца;
- 125 г захар;
- Лимонова кора от 2 лимона;
- 100 г кисело мляко;
- 50 г олио;
- 50 г разтопено масло;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- 150 г брашно
1.Смесете яйцата, захарта и лимоновата кора и разбийте с миксер.
2.Добавете киселото мляко, олиото и охладеното масло и отново разбийте с миксер.
3.Добавете брашното и бакпулвера като разбърквате бавно на ръка.
4.Разпределете сместа в две кръгли тави ̴16 и 20 см и печете в предварително загрята фурна на 170°С за 20 мин.
Необходими продукти за сиропа:
- 50 г вода;
- 50 г захар;
- 50 г лимонов сок;
- 50 г ягоди;
Всичко се сварява, пасира и се използва за сиропиране на блатовете след като се изстуди.
Необходими продукти за крема:
- 800 г цедено мляко;
- 100 г мед;
- 8 г желатин;
- 50 г ягоди;
1. Смесете цеденото мляко и меда, добавете и желатина.
2. Отделете част от крема (почти ½) и добавете към него ситно нарязани ягоди.
3. Сиропирайте по-големия блат и размажете крема с ягодите, а отстрани сложете нарязани на половина ягоди, за запълване на разликата с по-малкия блат.
4. Декорирайте по избор с пресни плодове (ягоди и малини) или сладко от ягоди. Ако смятате, че ще задържите тортата за повече от ден, сложете желатин върху плодовете ;)
Научете първи за промоциите ни от нашия нюзлетър
Запишете се
или
Регистрирайте се за МЕТРО карта