Пикантни хапки с крема сирене и бекон

Рецепта за пикантни хапки с крема сирене и бекон от Елица Сърбева

Пикантни хапки с крем сирене и бекон

Имаме специално предложение, което ще накара вкусовите рецептори да искат още и още!

Време40 минути
ТрудностЛесна
Брой порции25

Необходими продукти

КоличествоПродукти
500г
крема сирене
1бр.
люта чушка
100г
настърган чедър
150г
пушен бекон
1връзка
кориандър
сол и черен пипер на вкус
сок от 1/3 лайм
1скилидка
чесън
За авокадо дип:
2бр.
авокадо
сок от половин лайм
30мл
зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
1бр.
люта чушка
За запържване:
високоолеиново олио за пържене
4-5с.л.
панко
4-5с.л.
брашно
2бр.
яйца

Начин на приготвяне

1
Приготви авокадо дипа, като сложиш всички продукти в блендер, и смели до кремообразна смес. Подправи на вкус и остави настрана в хладилник, докато дойде време за сервиране.
2
Запържи бекона на тиган и прехвърли върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. След десетина минути, след като вече е изстинал, нарежи на дребно.
3
Сложи крема сиренето в дълбока купа. Добави настъргания чедър, сока от лайм, солта и черния пипер, нарязаната на дребно люта чушка, нарязания кориандър и бекона. Разбъркай добре и прибери в хладилник за 30тина минути.
4
Приготви си три купички: една - с брашно, втората - с панко, третата - с две разбити яйца. 
5
След като сместа е престояла в хладилник, с ръце оформи хапките на топка. Всяка топка първо оваляй в брашно, след това в яйцето и накрая - в панко. След това запържи хапките до златисто.
6
Сервирай с авокадо дип.

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица