Черни миди във винен сос

Рецепта за черни миди във винен сос от Габриела Цулин

Тази рецепта на Габриела Цулин за винени черни миди е за истинските ценители на морските деликатеси. А за да ги приготвиш майсторски, използвай дълбокия тиган от серията продукти Masterchef, които са част от лоялната ни програма METRO Плюс+.

Време30 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1кг
черни миди
3глави
червен лук
1връзка
пресен лук
1/2връзка
пресен чесън
750мл
вино
100г
краве масло
50г
пресен копър
50г
пресен девисил
4-5стръкчета
прясна мащерка
сол на вкус

Начин на приготвяне

1
Сложи маслото в тигана да се разтопи и загрее.
2
Нарежи червения лук на малки парченца. Сложи го в тигана при маслото.
3
Нарежи пресния лук и чесън на ситно и ги добави към червения лук.
4
Разбъркай добре и добави виното. Остави да поври около 5-6 минути.
5
Измий мидите и ги добави в тигана.
6
Нарежи свежите подправки - копър и девисил, и заедно с мащерката ги добави в тигана.
7
Готви 2-3 минути и свали от коглона. Подправи със сол на вкус и разбъркай.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела