Черни миди във винен сос
Рецепта за черни миди във винен сос от Габриела Цулин
Тази рецепта на Габриела Цулин за винени черни миди е за истинските ценители на морските деликатеси. А за да ги приготвиш майсторски, използвай дълбокия тиган от серията продукти Masterchef, които са част от лоялната ни програма METRO Плюс+.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
черни миди 3глави
червен лук1връзка
пресен лук1/2връзка
пресен чесън750мл
вино100г
краве масло50г
пресен копър50г
пресен девисил4-5стръкчета
прясна мащеркасол на вкус
Начин на приготвяне
1
Сложи маслото в тигана да се разтопи и загрее.
2
Нарежи червения лук на малки парченца. Сложи го в тигана при маслото.
3
Нарежи пресния лук и чесън на ситно и ги добави към червения лук.
4
Разбъркай добре и добави виното. Остави да поври около 5-6 минути.
5
Измий мидите и ги добави в тигана.
6
Нарежи свежите подправки - копър и девисил, и заедно с мащерката ги добави в тигана.
7
Готви 2-3 минути и свали от коглона. Подправи със сол на вкус и разбъркай.