Брускети с ципура

Рецепта от Таня Донева за брускети с ципура

Брускети с ципура

Таня Донева ти е приготвила една рецепта, с която всички твои гости ще си кажат “Уау!”. Да, нейните брускети с прясна ципура METRO Chef са нещо друго. Знаем, че вече нямаш търпение да се развихриш в кухнята, затова виж какво ти е необходимо и запретвай ръкави.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
ципура
1ч. л.
сушен розмарин
1ч. л.
сушен девисил
½ч. л.
мащерка
сол и черен пипер
2бр.
лимони
2глави
кромид лук
10бр.
чери домати
4с. л.
маслиново масло
½ч. ч.
орехи
За брускетите
2бр.
франзели
3глави
кромид лук
3глави
чесън
70г
песто дженовезе

Начин на приготвяне

1
Измий, почисти и овкуси рибата с подправките и маслиново масло.
2
Намажи удобна тавичка за печене с маслиново и постави по дъното резени лимони, лук и чери домати. Прибави рибата. Напълни и нея с лимони и лук. Полей с тънка струйка маслиново масло и постави във фурната за 40 минути.
3
В друга тава постави лука, чесъна и още чери домати, овкуси ги със сол, черен пипер и маслиново масло и постави и тях във фурната.
4
Нарежи франзелите на филийки и ги запечи от двете страни на тиган, намазан с малко масло и маслиново масло.
5
Запечи ореховите ядки на сух тиган и ги остави да изситнат. След това ги начупи.
6
След като рибата е готова, сервирай всичко заедно с препечените филийки.
7
Гарнирай брускетите по свой вкус. Поднеси със студено бяло вино.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня