Брускети с ципура
Рецепта от Таня Донева за брускети с ципура

Таня Донева ти е приготвила една рецепта, с която всички твои гости ще си кажат “Уау!”. Да, нейните брускети с прясна ципура METRO Chef са нещо друго. Знаем, че вече нямаш търпение да се развихриш в кухнята, затова виж какво ти е необходимо и запретвай ръкави.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
ципура1ч. л.
сушен розмарин1ч. л.
сушен девисил½ч. л.
мащеркасол и черен пипер
2бр.
лимони2глави
кромид лук10бр.
чери домати4с. л.
маслиново масло½ч. ч.
орехиЗа брускетите
2бр.
франзели3глави
кромид лук3глави
чесън70г
песто дженовезеНачин на приготвяне
1
Измий, почисти и овкуси рибата с подправките и маслиново масло.
2
Намажи удобна тавичка за печене с маслиново и постави по дъното резени лимони, лук и чери домати. Прибави рибата. Напълни и нея с лимони и лук. Полей с тънка струйка маслиново масло и постави във фурната за 40 минути.
3
В друга тава постави лука, чесъна и още чери домати, овкуси ги със сол, черен пипер и маслиново масло и постави и тях във фурната.
4
Нарежи франзелите на филийки и ги запечи от двете страни на тиган, намазан с малко масло и маслиново масло.
5
Запечи ореховите ядки на сух тиган и ги остави да изситнат. След това ги начупи.
6
След като рибата е готова, сервирай всичко заедно с препечените филийки.
7
Гарнирай брускетите по свой вкус. Поднеси със студено бяло вино.