Запечени праскови с крема сирене
Запечени праскови с крема сирене от Супичка
Обзалагаме се, че тези запечени праскови с крема сирене по рецепта на Супичка ще са предястието, с което ще впечатлиш и най-взискателните гости. Затова отскочи до МЕТРО, грабни няколко килограма праскови и се залавяй за работа!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
6бр.
праскови200г
крема сирене12листа
босилек1с. л.
зехтин1ч. л.
балсамова редукцияНачин на приготвяне
1
Избери стегнати, но зрели праскови, които лесно се делят от костилката. Измий ги, след което ги разполови и отдели костилката. Намажи ги с предвиденото количество зехтин.
2
Сгорещи оребрен грил-тиган или барбекю. Изпечи прасковите първо от страната, където е била костилката, за около 4-5 минути, а след това за още толкова и от другата страна.
3
Напълни изпечените половинки с крема сирене, напръскай с балсамова редукция и добави към всяка половинка по малко босилек. Може да сервираш както топли, така и студени.