Запечени праскови с крема сирене

Запечени праскови с крема сирене от Супичка

Запечени праскови с крема сирене

Обзалагаме се, че тези запечени праскови с крема сирене по рецепта на Супичка ще са предястието, с което ще впечатлиш и най-взискателните гости. Затова отскочи до МЕТРО, грабни няколко килограма праскови и се залавяй за работа!

Време15 минути
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
6бр.
праскови
200г
крема сирене
12листа
босилек
1с. л.
зехтин
1ч. л.
балсамова редукция

Начин на приготвяне

1
Избери стегнати, но зрели праскови, които лесно се делят от костилката. Измий ги, след което ги разполови и отдели костилката. Намажи ги с предвиденото количество зехтин.
2
Сгорещи оребрен грил-тиган или барбекю. Изпечи прасковите първо от страната, където е била костилката, за около 4-5 минути, а след това за още толкова и от другата страна.
3
Напълни изпечените половинки с крема сирене, напръскай с балсамова редукция и добави към всяка половинка по малко босилек. Може да сервираш както топли, така и студени.

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка