Важно:
Промени при ваучери, депозитни машини за монети и плащания във връзка с преминаване към евро

Роле от лаврак със скариди върху спанак

Рецепта за роле от лаврак върху канапе от спанак

Роле от лаврак със скариди върху спанак

Рибни рулца от лаврак със скариди и млечен спанак само за ценители

Време50 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
лаврак (400 - 600 г)
400г
пресен спанак
70мл
зехтин
30-40бр.
пресни скариди (размер 40/60)
250мл
готварска сметана
2скил.
чесън
150г
морков
80г
масло
100г
пресен лук
150мл
сухо бяло вино
5-6стръка
свеж кориандър
4г
подправки (сол ичерен пипер)

Начин на приготвяне

1
С остър нож отдели филетата, отстрани люспите и дребните кости.
2
Готовите рибните филета поръси със сол черен пипер.
3
Почисти скаридите от люспите и главите, разцепи ги, за да премахнеш вътрешностите.
4
Половината от спанака бланширай в гореща подсолена вода, изцеди и остави да изстине. 
5
Върху подготвените рибни филета нареди по няколко листа от бланширания спанак и една скарида.
6
Завивий на руло, като завържеш със стрък пресен лук. Рулцата нареди в тава и залей с бяло вино и зехтин. Добави част от чесъна, настъргания морков и маслото. 
7
Печи в предварително загрята на 200 °С фурна за около 12 мин.
8
В тиган запържи останалия спанак до готовност. Разпредели в чинии за сервиране.
9
В тигана запържи също ситно нарязания пресен лук и останалият чесън, добави сметаната, след което намали котлона и подправи със сол и черен пипер. Дръж на огъня около 3 мин.
10
Готовите рулца нареди в чиниите върху пържения спанак и залей с приготвения сос. 
Съвет
За по-силен аромат гарнирай ястието на нарязания на ситно кориандър.