Кето кекс с два вида пълнеж

Вкусна и здравословна рецепта от Габриела Цулин за кето кекс с два вида пълнеж

Вкусна и здравословна рецепта от Габриела Цулин за кето кекс с два вида пълнеж

Има ли начин да се поддържаш в добра форма и да не се лишаваш от сладки удоволствия? Има, разбира се. Опитай рецептата на Габриела Цулин за кето кекс с два вида пълнеж

Време1 час
ТрудностСредна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
8
яйца
80г
еритритол
50г
натурално какао
300г
бадемово брашно
100г
краве масло
За маскарпоне крема:
400г
маскарпоне
50г
еритритол
За ягодовия крем:
300г
замразени ягоди
100мл
вода
50г
еритритол
2пакетчета
желатин
За декорация:
пресни малини
прясна мента

Начин на приготвяне

1
Разбий яйцата с еритритола до образуване на пухкава смес. След това добави натуралното какао, бадемовото брашно и разтопеното масло. Разбъркай до образуване на хомогенна смес.
2
Изсипи сместа в предварително намаслена тава за кекс. Ако използваш силиконова форма, няма нужда да я намасляваш.
3
Печи на средно ниво в предварително загрята на 180°C градуса фурна за около 40 минути. Проверявай за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. След изпичане, извади кекса от формата и го постави върху метална решетка, за да изстине.
4
Приготви ягодовия крем, като сложиш ягодите, водата и еритритола в малка касерола на котлона. Дръж на котлона, докато сместа се редуцира и сгъсти. 
5
Изсипи пакетчетата желатин в чаша и ги залей с вода. Остави желатина да набъбне, а след това го разтопи на водна баня и го добави към ягодовата смес. Разбъркай и остави сместа да изстине и да се сгъсти. 
6
Приготви маскарпоне крема, като в купа разбъркаш маскарпонето и еритритола (смлян на прах) до хомогенизиране на сместа. Напълни крема в сладкарски пош и изрежи края му, така че да се образува около един сантиметър отвор.
7
Срежи кекса на три равни части. Постави първата част в плоска чиния. Шприцовай в края по външната и вътрешната част от маскарпоне крема. В пространството, което остава в средата, сложи от ягодовия крем. Постави втората част от кекса отгоре и повтори шприцоването на двата крема. Отгоре постави третата част от крема и залей с ягодовия.Декорирай с пресни малини и мента.
8
Сложи кекса в хладилник, за да стегнат кремовете и да попият в блатовете, за да стане по-сочен. 
Избрани продукти за тази рецепта
40гр Пиперитна Мента
1 БРОЙ
305068

Няма наличност в магазин

София (бул. Цариградско шосе)
2,07 лв.
2,48 лв.

с ДДС

125гр Малини
1 БРОЙ
141388
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
6,66 лв.
7,99 лв.

с ДДС

5х10гр Желатин Аро / Aro
Вземи повече, спести повече
5х10гр Желатин Аро / Aro
1 ПАКЕТ
318271
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
1,45 лв.
1,74 лв.

с ДДС

1кг Ягоди Метро Шеф / Metro Chef
1 БРОЙ
268233
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
7,41 лв.
8,89 лв.

с ДДС

500гр Маскарпоне Метро Шеф / Metro Chef 40% Масленост
1 БРОЙ
312305
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
- 20 % 5,82 лв.
Стара цена: 7,32 лв.
6,98 лв.

с ДДС

250гр Немско Масло 82% Метро Шеф / Metro Chef
Вземи повече, спести повече
250гр Немско Масло 82% Метро Шеф / Metro Chef
1 БРОЙ
312851
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
5,24 лв.
6,29 лв.

с ДДС

250гр Био Еритритол Драгън Суперфуудс / Dragon Superfoods
1 БРОЙ
322078
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
- 10 % 5,99 лв.
Стара цена: 6,66 лв.
7,19 лв.

с ДДС

10БР Яйца L Свободно Отглеждани Метро Шеф / Metro Chef
1 КУТИЯ
333165
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
5,08 лв.
6,10 лв.

с ДДС

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела