Манго чийзкейк

Рецепта от Таня Донева за чийзкейк с манго

Манго чийзкейк

Комбинацията от манго и шоколадов ганаш в тази рецепта на Таня за чийзкейк определено ще те накара да забравиш, че съществуват други десерти. Така че грабвай продуктите от МЕТРО и почвай да твориш в кухнята!

Време30 минути
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За основата:
180г
пълнозърнести бисквити Петит Бьор
80г
разтопено масло
3с. л.
сок от компот от манго
За пълнежа:
2бр.
компот от манго - консерви по 425 г
400г
млечна<span style="color: rgb(51, 67, 91); font-family: Lato, sans-serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-weight: 400;">сметана с&nbsp;</span><span style="color: rgb(51, 67, 91); font-family: Lato, sans-serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-weight: 400;">36% масленост,&nbsp;</span>добре изстудена
400г
крема сирене
80г
пудра захар
2ч. л.
ванилов екстракт
300г
пасирани плодове манго с малко от сока от компота
10г
желатин на прах
ч. ч.
вода
3с. л.
натурално какао на прах
За слоя с манго желе:
~500г
от консервите манго и сока, пасирани
12г
желатин на прах
ч. ч.
вода
1бр.
добре узряло манго за декорация
2с. л.
шоколадов ганаш

Начин на приготвяне

1
Смели бисквитите в чопър или блендер. Прибави разтопеното масло и сока от компота. Смеси всичко много добре.
2
Постави ринг за оформяне на торти или подвижен ринг директно върху удобна чиния за сервиране. По стените закрепи ацетатно фолио. Изсипи сместа за основата и заравни добре. Притисни с лъжица или чаша с плоско дъно. Прибери в хладилника основата, докато приготвяш крема.
3
Накисни желатина в студена вода и го остави

да набъбне за 10 минути.
4
Разбий заедно крема сиренето, сметаната и пудрата захар. Прибави пасираните парчета манго с част от сиропа. Нагрей желатиновата маса, докато стане прозрачна, но внимавай да не заври. Прибави топлия желатин към крема и разбъркай енергично, за да се смеси равномерно в крема. Изсипи ⅓ част от крема в друга купа и прибави какаото към него. Разбъркай добре. Извади основата от хладилника и изсипи част от светлия крем. Редувай с какаовия, до изчерпване на количествата. Заравни добре и прибери в хладилника, докато стегне.
5
За да приготвиш манго желето, накисни желатина в студена вода и го остави за 10 минути да набъбне.
6
Нагрей желатиновата маса, дакато стане прозрачна, но внимавай да не заври. Прибави топлия желатин към 500 г пюре от манго и разбъркай енергично, за да се смеси равномерно с него. Остави да се охлади до стайна температура. Изсипи пюрето от манго върху вече стегналия чийзслой и прибери чийзкейка в хладилника.
7
Преди да сервираш, премахни ринга и ацетатното фолио, декорирай чийзкейка с резени прясно манго и няколко пръски шоколадов ганаш.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня