Паниран карфиол в темпура с бира

Рецепта от Таня Донева за паниран карфиол в темпура с бира

Паниран карфиол в темпура с бира

Когато има бира, нещата стават още по-вкусни! Перфектната компания както за приятели, така и за вкусовите рецептори. Ето едно предложение от Таня Донева как да направиш карфиолът по-хрупкав - рецепта за паниран карфиол в темпура с бира. Допълни вкуса с леки цитрусови нотки, като поднесеш с Token Summer Ale от софийската крафт пивоварна Sofia Electric Brewery.

Време30 минути
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1глава
карфиол
250мл
бира Token Pils
2бр.
яйца
3с. л.
бяло брашно
3с. л.
царевично брашно
¼ч. л.
бакпулвер
½ч. л.
сол
½ ч. л.
къри
½ч. л.
черен пипер
½ч. л.
пушен червен пипер

Начин на приготвяне

1
Измий и нарежи карфиола на розички.
2
Постави в тенджера вода с 1 чаена лъжичка сол и остави да заври. Прибави карфиола и вари 1-2 минути - трябва съвсем леко да омекне.
3
Отцеди карфиола от водата и го остави да се охлади.
4
Разбъркай в купа всички изброени продукти за темпурата, докато получиш гладко тесто. Консистенцията му трябва да е малко по-гъста от това за палачинки. За да постигнеш необходимата гъстота на тестото, ако е нужно добави още малко брашно или разреди с още малко бира.
5
Загрей два пръста олио на силен котлон в удобен съд за пържене. Потопи всяко парче карфиол в темпурата и постави в загрятата мазнина. Изпържи до златисто от всички страни.
6
Сервирай веднага с чаша студена бира Token Summer Ale.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня