Паниран карфиол в темпура с бира
Рецепта от Таня Донева за паниран карфиол в темпура с бира
Когато има бира, нещата стават още по-вкусни! Перфектната компания както за приятели, така и за вкусовите рецептори. Ето едно предложение от Таня Донева как да направиш карфиолът по-хрупкав - рецепта за паниран карфиол в темпура с бира. Допълни вкуса с леки цитрусови нотки, като поднесеш с Token Summer Ale от софийската крафт пивоварна Sofia Electric Brewery.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1глава
карфиол250мл
бира Token Pils 2бр.
яйца3с. л.
бяло брашно3с. л.
царевично брашно¼ч. л.
бакпулвер ½ч. л.
сол½ ч. л.
къри½ч. л.
черен пипер½ч. л.
пушен червен пиперНачин на приготвяне
1
Измий и нарежи карфиола на розички.
2
Постави в тенджера вода с 1 чаена лъжичка сол и остави да заври. Прибави карфиола и вари 1-2 минути - трябва съвсем леко да омекне.
3
Отцеди карфиола от водата и го остави да се охлади.
4
Разбъркай в купа всички изброени продукти за темпурата, докато получиш гладко тесто. Консистенцията му трябва да е малко по-гъста от това за палачинки. За да постигнеш необходимата гъстота на тестото, ако е нужно добави още малко брашно или разреди с още малко бира.
5
Загрей два пръста олио на силен котлон в удобен съд за пържене. Потопи всяко парче карфиол в темпурата и постави в загрятата мазнина. Изпържи до златисто от всички страни.
6
Сервирай веднага с чаша студена бира Token Summer Ale.