Соленки Зайчета с песто и панчета
Рецепта за соленки зайчета с песто и панчета от Таня Донева
Скокни в света на кулинарните великденски вкуснотии с тази рецепта за соленки зайчета на Таня Донева! Грабвай продуктите и да почваме!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
свежо бутер тесто½ч. ч.
песто Дженовезе½ ч. ч.
прясно настърган пармезан150г
пушена панчета или бекон2бр.
жълтъка за намазване1ч. л.
прясно мляко за намазване2-3 с. л.
маково семеНачин на приготвяне
1
Нарежи панчетата на малки кубчета и я изпръжи до златисто.
2
Загрей фурната до 180°С. Приготви 2 големи тави, като ги постелиш с хартия за печене.
3
Разтвори единия лист бутер тесто. Разпредели пестото върху тестото, като оставиш 2 см до краищата ненамазани. Поръси равномерно с изпържената панчета, а след това - с един слой пармезан.
4
Покрий плънката с другия лист бутер тесто с помощта на хартията, върху която е разположено, и леко притисни, за да полепне плънката. Премахни хартията.
5
Притисни краищата на тестото с вилица, за да се прилепят двата листа. Намажи повърхността на тестото с разбит жълтък с прясно мляко и поръси с макови семена.
6
Изсипи сместа за пълнежа и заравни.
7
С помощта на остър нож или нож за пица нарежи тестото на ленти с дебелина 2 см. Оформи всяка лента във формата на зайче и постави върху тавата, застлана с хартия за печене. Остави достатъчно разстояние между всяко парче тесто в тавата, защото ще увеличат обема си при печенето.
8
Печи соленките 18-20 минути или докато станат златисто-кафяви.
Вкусни са както топли, така и студени.
Вкусни са както топли, така и студени.