Солен чийзкейк със сьомга и краставици
Рецепта за солен чийзкейк със сьомга и краставици от Таня Донева.
Опитай тази лесна и умопомрачително вкусна рецепта на Таня Донева за моментите, когато искаш да зарадваш близките с по-нестандартно предложение.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За основата:
250г
солени крекери100г
краве масло METRO ChefЗа пълнежа:
2бр.
краставици300г
крема сирене200мл
млечна сметана за разбиване4-5стръка
пресен копър200г
пушена сьомга METRO Chef1с.л.
прясно настъргана кора от лимон1ч.л.
лимонов сок5г
желатин, приготвен по описанието на опаковкатаНачин на приготвяне
1
Постави ринг с диаметър 18 см директно върху подходяща чиния за сервиране. По стените закрепи ацетатно фолио.
2
Смели крекерите в чопър и прибави към тях разтопеното масло. Изсипи сместа в ринга и изравни с лъжица. Прибери в хладилника за 10-15 минути.
3
Нарежи краставицата на филийки. Нарежи копъра и пушената сьомга.
4
Разбъркай крема сиренето със сметаната, сьомгата, копъра, лимоновите корички и сока от лимон. Накрая прибави разтопения желатин и разбъркай много добре отново.
5
Нареди по стените на ринга резените краставица, като ги застъпваш леко.
6
Изсипи сместа за пълнежа и заравни.
7
Прибери чийзкейка в хладилника за няколко часа.
8
Преди сервиране декорирай с резени краставица и пушена сьомга. Поднеси вкусното предястие с чаша бяло вино.