Солен чийзкейк със сьомга и краставици

Рецепта за солен чийзкейк със сьомга и краставици от Таня Донева.

Опитай тази лесна и умопомрачително вкусна рецепта на Таня Донева за моментите, когато искаш да зарадваш близките с по-нестандартно предложение.

Време40 мин
ТрудностЛесна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За основата:
250г
солени крекери
100г
краве масло METRO Chef
За пълнежа:
2бр.
краставици
300г
крема сирене
200мл
млечна сметана за разбиване
4-5стръка
пресен копър
200г
пушена сьомга METRO Chef
1с.л.
прясно настъргана кора от лимон
1ч.л.
лимонов сок
5г
желатин, приготвен по описанието на опаковката

Начин на приготвяне

1
Постави ринг с диаметър 18 см директно върху подходяща чиния за сервиране. По стените закрепи ацетатно фолио.
2
Смели крекерите в чопър и прибави към тях разтопеното масло. Изсипи сместа в ринга и изравни с лъжица. Прибери в хладилника за 10-15 минути.
3
Нарежи краставицата на филийки. Нарежи копъра и пушената сьомга.
4
Разбъркай крема сиренето със сметаната, сьомгата, копъра, лимоновите корички и сока от лимон. Накрая прибави разтопения желатин и разбъркай много добре отново.
5
Нареди по стените на ринга резените краставица, като ги застъпваш леко.
6
Изсипи сместа за пълнежа и заравни.
7
Прибери чийзкейка в хладилника за няколко часа.
8
Преди сервиране декорирай с резени краставица и пушена сьомга. Поднеси вкусното предястие с чаша бяло вино.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня