Хрупкави сладко-солени мини банички
Рецепта от Таня Донева за хрупкави сладко-солени мини банички
Опитай този необичаен прочит на баницата – и на баклавата от Таня Донева. С превъзходно сирене Fine Life и с шам фъстък за разкош. Домашните лакомници ще те аплодират!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1 пакет
фини кори за баница200г
сирене, нарязано на дълги правоъгълници100г
разтопено масло50г
смлян шамфъстък200г
сладко от смокини100г
медНачин на приготвяне
1
Разрежи корите за баница по средата от по-късата страна. Вземи първата половина от корите и ги намажи с масло на случаен принцип на няколко места отвътре.
2
Разпредели половината от сладкото по повърхността и поръси с няколко лъжици от смления шамфъстък. В дългия край на корите постави няколко парчета сирене, така че да достигат до самия край. Завий на стегнато руло и нарежи на малки колелца по 3-3,5 см всяко.
3
Намажи форма за мъфини с масло и постави баничките в нея. Върху баничките разпредели с четка останалото разтопено масло. Изпечи баничките на 180°С за 30-35 минути до златистокафяво.
4
Смеси 3 супени лъжици мед със 100 мл вода и разбъркай, докато медът се разтвори. Залей баничките с медения сироп.
5
Преди сервиране гарнирай с още смлян шамфъстък и мед.