Хрупкави сладко-солени мини банички

Рецепта от Таня Донева за хрупкави сладко-солени мини банички

Хрупкави сладко-солени мини банички

Опитай този необичаен прочит на баницата – и на баклавата от Таня Донева. С превъзходно сирене Fine Life и с шам фъстък за разкош. Домашните лакомници ще те аплодират! 

Време45 минути
ТрудностЛесна
Брой порции12

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1 пакет
фини кори за баница
200г
сирене, нарязано на дълги правоъгълници
100г
разтопено масло
50г
смлян шамфъстък
200г
сладко от смокини
100г
мед

Начин на приготвяне

1
Разрежи корите за баница по средата от по-късата страна. Вземи първата половина от корите и ги намажи с масло на случаен принцип на няколко места отвътре.
2
Разпредели половината от сладкото по повърхността и поръси с няколко лъжици от смления шамфъстък. В дългия край на корите постави няколко парчета сирене, така че да достигат до самия край. Завий на стегнато руло и нарежи на малки колелца по 3-3,5 см всяко.
3
Намажи форма за мъфини с масло и постави баничките в нея. Върху баничките разпредели с четка останалото разтопено масло. Изпечи баничките на 180°С за 30-35 минути до златистокафяво.
4
Смеси 3 супени лъжици мед със 100 мл вода и разбъркай, докато медът се разтвори. Залей баничките с медения сироп.
5
Преди сервиране гарнирай с още смлян шамфъстък и мед.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня