Сирене „под капак“

Рецепта за сирене „под капак“

Сирене „под капак“

Бързо, лесно и много вкусно предястие, подходящо за любителите на традиционния български вкус.

Време20 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
240г
краве или овче сирене (цяло парче)
2резена
ябълка (кръгъл)
6резена
домат
2бр.
яйце
2бр.
люта чушка
2
олио или масло

Начин на приготвяне

1
В загрят тиган постави резените домат, върху тях парчето сирене и върху него резена ябълка. 
2
След около 2 минути счукай яйцето върху ябълката и постави капак на тигана.
3
Готви между 5-10 мин в зависимост от това дали предпочиташ яйцето рохко или твърдо.