Бавно печено свинско с мед
Рецепта за бавно готвене от Супичка
Празниците и почивните дни са идеалното време за бавно готвене. А то, както знаем, носи изключителен вкус и превръща хапването в пир за сетивата. Тази рецепта е семпла откъм съставки, но това не пречи да се отбиеш в МЕТРО за тях.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2кг
свинско месо от бут½ч. ч.
мед2с. л.
дижонска горчица½ч.ч.
соев сос1
портокал5скилидки
чесън3с.л.
олиоНачин на приготвяне
1
Избери едно голямо парче месо, измий го и го подсуши добре. Осоли го с около 1 чаена лъжица сол, като я втриеш добре. В голям тиган сгорещи олиото и запечатай месото, като го запържиш за по няколко минути от всяка страна.
2
Докато месото се запечатва, в купичка разбъркай меда, Дижонската горчица, сока от портокала и соевия сос, до получаване на гладка, хомогенна смес. В запечатаното парче месо, направи с нож малки разрези, в които постави скилидките чесън. Намажи месото с приготвената смес равномерно от всички страни.
3
Постави овкусеното месо в дълбока тава или пък в глинен съд, след което го сложи да се пече за 30 минути на 180 градуса, след което 150 минути на 140 градуса. Месото трябва да се облива със соса. В случай че печеш в тава, обръщай месото на всеки 20-30 минути. Ако приготвяш ястието в гювеч, то го заливай със соса с помощта на лъжица отново на около 20-30 минути.
4
Сервирай бавно печеното свинско нарязано на тънки филии в компанията на любимата ти свежа салата.
Рецептата за бавно печено свинско с мед е изпълнена.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Рецептата за бавно печено свинско с мед е изпълнена.
ДОБЪР АПЕТИТ!