Печен златист морски костур с Рататуй

Рецепта за печен златист морски костур с Рататуй от Таня Донева.

Печен златист морски костур с Рататуй

Никулден наближава... И за разнообразие този път пощади шарана и опитай една друга вкусна традиция - с дъх на море!

Време1 ч
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1кг
златист морски костур
2
тиквички
1
лимон
2глави
лук
1 кг
картофи
1кг
домати
сол
черен пипер
девесил
сушен босилек
пресен босилек за гарниране

Начин на приготвяне

1
Обели картофите и ги свари цели в подсолена вода за 15 минути. След като поизстинат, нарежи ги на кръгчета.
2
Нарежи на кръгчета всички останали зеленчуци.
3
Почисти рибата от люспите, вътрешностите и черната ципа отвътре, измий я добре. Може да оставиш главата, ако предпочиташ. Овкуси я добре със сол, черен пипер и сушен девесил навсякъде.
4
Постави рибата по средата на удобна тава за печене. 
5
Отстрани подреди зеленчуците, като ги застъпваш и редуваш. Поръси зеленчуците със сол, черен пипер и сушен босилек.
6
Гарнирай всичко с 4-5 супени лъжици зехтин и постави във фурната.
7
Печи 40-45 минути на 180°С.
8
Сервирай порция риба със зеленчуци за всеки и се наслади на простия и съвършен вкус на тази лесна и вкусна вечеря.
Избрани продукти за тази рецепта

Рецепта от таня донева

https://donevatania.com/
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня