Печен златист морски костур с Рататуй
Рецепта за печен златист морски костур с Рататуй от Таня Донева.
Никулден наближава... И за разнообразие този път пощади шарана и опитай една друга вкусна традиция - с дъх на море!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
златист морски костур2
тиквички1
лимон2глави
лук1 кг
картофи1кг
доматисол
черен пипер
девесил
сушен босилек
пресен босилек за гарниране
Начин на приготвяне
1
Обели картофите и ги свари цели в подсолена вода за 15 минути. След като поизстинат, нарежи ги на кръгчета.
2
Нарежи на кръгчета всички останали зеленчуци.
3
Почисти рибата от люспите, вътрешностите и черната ципа отвътре, измий я добре. Може да оставиш главата, ако предпочиташ. Овкуси я добре със сол, черен пипер и сушен девесил навсякъде.
4
Постави рибата по средата на удобна тава за печене.
5
Отстрани подреди зеленчуците, като ги застъпваш и редуваш. Поръси зеленчуците със сол, черен пипер и сушен босилек.
6
Гарнирай всичко с 4-5 супени лъжици зехтин и постави във фурната.
7
Печи 40-45 минути на 180°С.
8
Сервирай порция риба със зеленчуци за всеки и се наслади на простия и съвършен вкус на тази лесна и вкусна вечеря.