Оризови банички с козе сирене и мащерка
Рецепта за оризови банички с козе сирене и мащерка от Габриела Цулин
Идея за закуска, и то каква! С оризови кори, козе сирене, кози кашкавал и стръкче прясна мащерка за свеж разкош.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1пакет
оризови кори100г
козе кашкавал100г
козе сирене6-7стръка
прясна мащерка1
яйце20г
краве маслосурови сусамови семена
Начин на приготвяне
1
Настържи козия кашкавал на едро ренде и го постави в дълбока купа.
2
Натроши козето сирене в купата, добави яйцето, както и листенцата от прясна мащерка. Много лесно може да отстраниш само листенцата от стеблото, като ги издърпаш обратно на посоката им на растеж, като се движиш по стеблото.
3
Разбъркай сместа добре.
4
Под топла течаща вода намокри всяка оризова кора по отделно, като я държиш под течащата вода, докато омекне.
5
Сложете плънка в средата на омекналата кора и сгънете като сармичка.
6
Постави готовите банички в тава, която предварително е покрита с хартия за печене.
7
Намажи всяка баничка с разтопено краве масло и поръси със сурови сусамови семена.
8
Печи в загрята на 180°C фурна на горен реотан с вентилатор за 7-8 минути или докато придобият златист загар.
9
Приготвени по същия начин, може да изпечеш баничките и във фрайър - уред за готвене с горещ въздух. Времето за изпичане е около 5-6 минути на 200°C.