Оризови банички с козе сирене и мащерка

Рецепта за оризови банички с козе сирене и мащерка от Габриела Цулин

Рецепта за оризови банички с козе сирене и мащерка от Габриела Цулин

Идея за закуска, и то каква! С оризови кори, козе сирене, кози кашкавал и стръкче прясна мащерка за свеж разкош.

Време30 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1пакет
оризови кори
100г
козе кашкавал
100г
козе сирене
6-7стръка
прясна мащерка
1
яйце
20г
краве масло
сурови сусамови семена

Начин на приготвяне

1
Настържи козия кашкавал на едро ренде и го постави в дълбока купа.
2
Натроши козето сирене в купата, добави яйцето, както и листенцата от прясна мащерка. Много лесно може да отстраниш само листенцата от стеблото, като ги издърпаш обратно на посоката им на растеж, като се движиш по стеблото.
3
Разбъркай сместа добре.
4
Под топла течаща вода намокри всяка оризова кора по отделно, като я държиш под течащата вода, докато омекне.
5
Сложете плънка в средата на омекналата кора и сгънете като сармичка. 
6
Постави готовите банички в тава, която предварително е покрита с хартия за печене. 
7
Намажи всяка баничка с разтопено краве масло и поръси със сурови сусамови семена.
8
Печи в загрята на 180°C фурна на горен реотан с вентилатор за 7-8 минути или докато придобият златист загар. 
9
Приготвени по същия начин, може да изпечеш баничките и във фрайър - уред за готвене с горещ въздух. Времето за изпичане е около 5-6 минути на 200°C.
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела