Бургери с ирландско телешко кюфте
Рецепта за бургери с ирландско телешко кюфте от Елица Сърбева
Тези бургери със сочно телешко кюфте, топящ се чедър, хрупкава зелена салата, барбекю сос, обвити в най-пухкавата питка с печен сусам, са истинско изкушение, достойно да задоволи апетита дори на най-капризните.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
питки за бургери2бр.
телешки кюфтета METRO Chef4бр.
слайсове чедърняколко листа
зелена салата айсберг1глава
червен лук1бр.
голям домат1-2ч.л.
горчицабарбекю сос
няколко
кисели краставичкиняколко
люти зелени чушки (по желание)Начин на приготвяне
1
Разпали барбекюто и подготви жарта за бургерите.
2
Отрежи хлебчетата през средата и ги запечи на тиган.
3
Измий и нарежи домата на шайби. Лука обели и също нарежи на шайби.
4
Нарежи 1-2 кисели краставички и 1 люта чушка, ако обичаш люто.
5
Сложи на скарата две от кюфтетата. Печи за около 3-4 минути от всяка страна. Малко преди да са готови, сложи върху всяко кюфте по два слайса от чедъра, за да се разтопи.
6
Намажи долната половинка от хлебчето с горчица, отгоре сложете няколко листа айсберг, след това вкусното кюфте с разтопен чедър. Върху него резен домат и няколко кръгчета червен лук. След тях следва ред на нарязана кисела краставичка. Сложи капачето на бургера, като намажеш долната страна на хлебчето с малко барбекю сос.
7
Поднеси веднага с гарнитура от картофки, барбекю сос и кисели краставички.