Бургери с ирландско телешко кюфте

Рецепта за бургери с ирландско телешко кюфте от Елица Сърбева

Тези бургери със сочно телешко кюфте, топящ се чедър, хрупкава зелена салата, барбекю сос, обвити в най-пухкавата питка с печен сусам, са истинско изкушение, достойно да задоволи апетита дори на най-капризните.

Време30 минути
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
питки за бургери
2бр.
телешки кюфтета METRO Chef
4бр.
слайсове чедър
няколко листа
зелена салата айсберг
1глава
червен лук
1бр.
голям домат
1-2ч.л.
горчица
барбекю сос
няколко
кисели краставички
няколко
люти зелени чушки (по желание)

Начин на приготвяне

1
Разпали барбекюто и подготви жарта за бургерите. 
2
Отрежи хлебчетата през средата и ги запечи на тиган.
3
Измий и нарежи домата на шайби. Лука обели и също нарежи на шайби.
4
Нарежи 1-2 кисели краставички и 1 люта чушка, ако обичаш люто.
5
Сложи на скарата две от кюфтетата. Печи за около 3-4 минути от всяка страна.  Малко преди да са готови, сложи върху всяко кюфте по два слайса от чедъра, за да се разтопи.
6
Намажи долната половинка от хлебчето с горчица, отгоре сложете няколко листа айсберг, след това вкусното кюфте с разтопен чедър. Върху него резен домат и няколко кръгчета червен лук. След тях следва ред на нарязана кисела краставичка. Сложи капачето на бургера, като намажеш долната страна на хлебчето с малко барбекю сос.
7
Поднеси веднага с гарнитура от картофки, барбекю сос и кисели краставички.

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица