Крамбъл със замразени плодове и сладолед

Вкусна и лесна рецепта с летен привкус от Супичка

Поднеси на гости или пък се наслади просто така, без повод, на този свеж и вкусен летен десерт. Горските плодове и лаймът в комбинация със сладоледа гарантират лек десерт, подходящ за горещите дни.

Време45 минути
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За плодовата смес:
6чаени чаши
замразени горски плодове
3супени лъжици
нишесте
½
лайм
3супени лъжици
кафява захар
За хрупкавите трохи:
1 ½ чаени чаши
фини овесени ядки
½чаена чаша
кафява захар
60грама
краве масло
1супена лъжица
нишесте
½ чаена лъжица
сол
За сервиране:
200мл
ванилов сладолед

Начин на приготвяне

1
Подготви плодовете – изсипи ги в купа, добави захарта и нишестето, изстискай сока от лайма и разбъркай добре, за да се разпределят нишестето и захарта равномерно. Изсипи в тава приготвената смес.
2
В купа смеси овесените ядки, захарта, солта и нишестето, и разбъркай добре. Кравето масло трябва да е на стайна температура. Добави го към сместа с овесените ядки, след което с ръце размеси добре, за да се получат маслени трохи. Разпредели ги равномерно върху плодовете, така че да ги покрият. 
3
Изпечи крамбъла в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути, докато сладкишът придобие лек златист цвят. Сервирай всяка порция крамбъл със замразени плодове с топка ванилов сладолед и украси със свежа мента.
Добър апетит!

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка