Крамбъл със замразени плодове и сладолед
Вкусна и лесна рецепта с летен привкус от Супичка
Поднеси на гости или пък се наслади просто така, без повод, на този свеж и вкусен летен десерт. Горските плодове и лаймът в комбинация със сладоледа гарантират лек десерт, подходящ за горещите дни.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За плодовата смес:
6чаени чаши
замразени горски плодове3супени лъжици
нишесте½
лайм3супени лъжици
кафява захарЗа хрупкавите трохи:
1 ½ чаени чаши
фини овесени ядки½чаена чаша
кафява захар60грама
краве масло1супена лъжица
нишесте½ чаена лъжица
сол За сервиране:
200мл
ванилов сладоледНачин на приготвяне
1
Подготви плодовете – изсипи ги в купа, добави захарта и нишестето, изстискай сока от лайма и разбъркай добре, за да се разпределят нишестето и захарта равномерно. Изсипи в тава приготвената смес.
2
В купа смеси овесените ядки, захарта, солта и нишестето, и разбъркай добре. Кравето масло трябва да е на стайна температура. Добави го към сместа с овесените ядки, след което с ръце размеси добре, за да се получат маслени трохи. Разпредели ги равномерно върху плодовете, така че да ги покрият.
3
Изпечи крамбъла в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути, докато сладкишът придобие лек златист цвят. Сервирай всяка порция крамбъл със замразени плодове с топка ванилов сладолед и украси със свежа мента.
Добър апетит!