Печени чушки с българска "Бурата"
Рецепта за печени чушки с българска „Бурата“
Изискана презентация и любимият вкус на прясно изпечени чушки.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
300г
печени чушкиЗа винегрета:
20мл
олио от орехи40мл
ябълков оцет20г
мед20мл
олио10г
чесън15г
магданоз15г
копърЗа муса от сирене:
200г
овче сирене300мл
прясно мляко300мл
кефир или сметана10г
чесънЗа орехите:[No text in field]
20г
масло10мл
олио от копър4г
пушен червен пипер4г
самардала4г
подправки (черен пипер и сол)Начин на приготвяне
1
Ако използваш пресни чушки, изпечи ги и ги задуши в плик със сол.
2
Смеси всички съставки за винегрета и овкуси с него чушките.
3
Загрей маслото в касерова и добави вече изпечените орехи, подправките и разбъркай добре. Остави ги да истинат върху хартия.
4
За муса от сирена блендирай всички съставки и постави в пош.
5
Аранжирай в дълбока чиния като поставиш първо чушките, леко отцедени от винегрета, след това орехите и накрая украси с муса от сирене.
Съвети:
За да приготвиш олио от орехи, блендирай 100 г печени орехи и 100 г олио. Прецеди сместа през фина цедка и съхранявай в хладилник. Кефира може да замениш и с животинска сметана.