Печени чушки с българска "Бурата"

Рецепта за печени чушки с българска „Бурата“

Печени чушки с българска

Изискана презентация и любимият вкус на прясно изпечени чушки.

Време20 мин
ТрудностСредна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
300г
печени чушки
За винегрета:
20мл
олио от орехи
40мл
ябълков оцет
20г
мед
20мл
олио
10г
чесън
15г
магданоз
15г
копър
За муса от сирене:
200г
овче сирене
300мл
прясно мляко
300мл
кефир или сметана
10г
чесън
За орехите:[No text in field]
20г
масло
10мл
олио от копър
4г
пушен червен пипер
4г
самардала
4г
подправки (черен пипер и сол)

Начин на приготвяне

1
Ако използваш пресни чушки, изпечи ги и ги задуши в плик със сол.
2
Смеси всички съставки за винегрета и овкуси с него чушките.
3
Загрей маслото в касерова и добави вече изпечените орехи, подправките и разбъркай добре. Остави ги да истинат върху хартия.
4
За муса от сирена блендирай всички съставки и постави в пош.
5
Аранжирай в дълбока чиния като поставиш първо чушките, леко отцедени от винегрета, след това орехите и накрая украси с муса от сирене.
Съвети:
За да приготвиш олио от орехи, блендирай 100 г печени орехи и 100 г олио. Прецеди сместа през фина цедка и съхранявай в хладилник. Кефира може да замениш и с животинска сметана.