AMEIJOAS “À BULHÃO PATO” – Класически миди по португалски

Класическа рецепта за миди от слънчева Португалия
Класическа рецепта за миди от слънчева Португалия

Класически начин за сервиране на миди в Португалия, кръстен на поета от 19-и век Раймундо Антонио де Булао Пато. Проста рецепта, която разкрива пълния вкус на най-пресните миди.

Време
:
1 час
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
500г
пресни миди
1глава
ситно нарязан лук
3скилидки
ситно нарязан чесън
3с.л.
маслиново масло
1връзка
пресен кориандър
1с.л.
сол
¼чаша
бяло вино VINHAS DE MURÇA
лимон

Начин на приготвяне

1
Измий мидите под течаща вода и ги остави да се отцедят в цедка, за да се изчистят напълно от пясъка.
2
Запържи лука и чесъна в маслиновото масло, докато започнат да покафеняват.
3
Добави нарязаните стръкове кориандър и мидите и разбъркай. Подправи със сол.
4
Залей с бялото вино, покрий и готви на умерен огън за около 5 минути или докато мидите се отворят, като от време на време разклащаш тигана, така че топлината да достигне до всички миди.
5
Поръси с листенца кориандър и поръси с лимоновия сок. Разбъркай и сервирай веднага с пресен бял хляб или препечена филийка.
Съвети:
Добави чаша леко бяло вино VINHAS DE MURÇA, за да превърнеш това предястие в истински акцент!
Избрани продукти за тази рецепта
1 КИЛОГРАМ
122872

Няма наличност в магазин

София (бул. Цариградско шосе)
19,99 лв.
23,99 лв.

с ДДС

1 БРОЙ
316156
В наличност в магазин София (бул. Цариградско шосе)
14,99 лв.
17,99 лв.

с ДДС

1 КИЛОГРАМ
69900

Няма наличност в магазин

София (бул. Цариградско шосе)
28,99 лв.
34,79 лв.

с ДДС

ПОДНЕСИ С БЯЛО ВИНО VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO

Леко и цитрусово португалско бяло вино, произведено от местно грозде от известната долина Дуро. Типичен за Дуро бленд с грозде, идващо основно от лозя на средна и голяма надморска височина. Има свеж и интензивен аромат, елегантна текстура, минерализация и освежаващ послевкус. Салати, морски дарове и всички рибни ястия чудесно се съчетават с това бяло вино, включително риба на скара в португалски стил, азиатска кухня, колбаси и бяло месо.