Печен лаврак със зеленчуци и ръката на Буда

Рецепта от Таня Донева за печен лаврак със зеленчуци и ръката на Буда

Печен лаврак със зеленчуци и ръката на Буда

Едва ли екзотичен плод като ръката на Буда ти е подръка, но тази рецепта на Таня Донева за печен лаврак е чудесен повод да наминеш през МЕТРО!

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
лаврак
20г
плод ръката на Буда, нарязан на тънки филийки
пресни картофи
2глави
лук, нарязан на шайби
2бр.
домат, нарязан на шайби
4бр.
дафинов лист
За соса:
ч. ч.
маслиново масло
3скилидки
чесън, пресован
4-5стръка
ситно нарязан магданоз
2с. л.
бял балсамов оцет
30г
ръката на Буда, настърган
черен пипер
червен пипер
мащерка
сол

Начин на приготвяне

1
Почисти рибата и я измий добре. Подсуши с кухненска хартия.
2
Направи разрези по повърхността на месото от едната страна.
3
Нарежи картофите, доматите и лука.
4
Подреди зеленчуците в тавата и върху тях постави рибата.
5
Приготви соса, като в купа смесиш всички съставки. Разбъркай добре.
6
Намажи с него зеленчуците и рибата с помощта на четка. Нанеси добре в разрезите на рибата и не забравяй коремната област. Постави дафинови листа вътре в рибата.
7
Постави по едно тънко парче от ръката на Буда във всеки разрез на рибата.
8
Разпредели останалия сос навсякъде.
9
Покрий с алуминиево фолио тавичката и печи в предварително загрята фурна на 200°С за 40-45 минути. Отстрани фолиото и печи още 10 минути.
10
Сервирай рибата с печените зеленчуци и поръси всяка порция с прясно нарязан магданоз и пресен лук за свежест.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня