Безглутенова торта с шамфъстък и бял шоколад
Диетична рецепта за вкусен десерт от Габриела Цулин
Едно предизвикателство към домашните майстори сладкари от Габриела Цулин – безглутенова торта с шамфъстък и бял шоколад. Запретни ръкави и я приготви и ти, а всичко необходимо за нея ще намериш в МЕТРО.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За блатовете:
4
яйца200г
бадемово брашно100г
еритритол120мл
топла вода80г
краве масло10г
бакпулверЗа крема:
600мл
течна сметана 36% масленост200г
бял шоколад400г
крема сиренесладко от зелени смокини
200г
ядки шамфъстъкНачин на приготвяне
1
Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий белтъците с еритритола до образуване на пухкава смес.
2
Добавяй по малко и на части разтопеното краве масло, жълтъците и водата и разбъркай внимателно.
3
Накрая прибави бадемовото брашно и разбъркай до хомогенизиране на сместа.
4
Изсипи сместа в тавичка с диаметър 16 см и печи в предварително загрята на 180°C фурна.
5
През това време приготви крема. Разбий течната сметана до образуване на твърди върхове.
6
Разбий крема сиренето с разтопения бял шоколад. След това внимателно обедини двете смеси, като разбъркваш със силиконова бъркалка.
7
Нарежи смокините от сладкото на парченца.
8
Почисти ядките от черупките и ги нарежи на малки парченца.
9
След като блата се изпече, го извади от фурната и охлади добре. Срежи го през средата.
10
Постави единия от блатовете в подходяща чиния или поднос. Отгоре разпредели половината от крема, подреди парченцата смокини и поръси с шамфъстък. Върху него постави втория блат, а отгоре разпредели останалата част от крема. Заглади добре тортата по повърхността и отстрани. Поръси с натрошен шамфъстък.
11
Прибери тортата в хладилник за около 15 часа. Колкото повече престоява, толкова по-сочна ще става.