Безглутенова торта с шамфъстък и бял шоколад

Диетична рецепта за вкусен десерт от Габриела Цулин

Безглутенова торта с шамфъстък и бял шоколад

Едно предизвикателство към домашните майстори сладкари от Габриела Цулин – безглутенова торта с шамфъстък и бял шоколад. Запретни ръкави и я приготви и ти, а всичко необходимо за нея ще намериш в МЕТРО.

Време1,5 часа
ТрудностЛесна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За блатовете:
4
яйца
200г
бадемово брашно
100г
еритритол
120мл
топла вода
80г
краве масло
10г
бакпулвер
За крема:
600мл
течна сметана 36% масленост
200г
бял шоколад
400г
крема сирене
сладко от зелени смокини
200г
ядки шамфъстък

Начин на приготвяне

1
Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий белтъците с еритритола до образуване на пухкава смес.
2
Добавяй по малко и на части разтопеното краве масло, жълтъците и водата и разбъркай внимателно.
3
Накрая прибави бадемовото брашно и разбъркай до хомогенизиране на сместа.
4
Изсипи сместа в тавичка с диаметър 16 см и печи в предварително загрята на 180°C фурна. 
5
През това време приготви крема. Разбий течната сметана до образуване на твърди върхове.
6
Разбий крема сиренето с разтопения бял шоколад. След това внимателно обедини двете смеси, като разбъркваш със силиконова бъркалка. 
7
Нарежи смокините от сладкото на парченца.
8
Почисти ядките от черупките и ги нарежи на малки парченца.
9
След като блата се изпече, го извади от фурната и охлади добре. Срежи го през средата.
10
Постави единия от блатовете в подходяща чиния или поднос. Отгоре разпредели половината от крема, подреди парченцата смокини и поръси с шамфъстък. Върху него постави втория блат, а отгоре разпредели останалата част от крема. Заглади добре тортата по повърхността и отстрани. Поръси с натрошен шамфъстък. 
11
Прибери тортата в хладилник за около 15 часа. Колкото повече престоява, толкова по-сочна ще става.
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела